Киселото зеле е вечната класика сред зимнината и туршиите. Ако сте заложоили зеле и то е вече ферментирало и готово за консумация, но не искате да правите така нареченото пресичане с консерванти и други химикали, то има начин по-който да запазите зелето свежо за по дълго време.
Какво е добре да правите, ако не пресичате киселото зеле
Ако желаете да запазите натуралния вкус на киселото зеле, нещо което е напълно разбираемо, то има няколко добре известни трика, които ще помогнат да го запазите за по-дълго време.
Веднъж когато зелето е ферментирало достатъчно, че да е приятно и вкусно за консумация, но не желаете да го пресечете с консервант като натриев бензоат, калиев сорбат и др., то за да удължите неговия свеж вкус и приятна текстура, ще бъде добре саламурата да се движи около зелето периодично.
Тоест претакайте ежедневно, ако желаете да го запазите за по-дълго време. Премахвайте… прочетете цялата статия в tami.bg.
Кулинарно предложение за коледните празници: питка погача за Коледа