НачалоКулинарни рецептиТуршии / зимнинаКакво да направите, ако не пресечете киселото зеле?

Какво да направите, ако не пресечете киселото зеле?

Киселото зеле е вечната класика сред зимнината и туршиите. Ако сте заложоили зеле и то е вече ферментирало и готово за консумация, но не искате да правите така нареченото пресичане с консерванти и други химикали, то има начин по-който да запазите зелето свежо за по дълго време.

Какво е добре да правите, ако не пресичате киселото зеле

Ако желаете да запазите натуралния вкус на киселото зеле, нещо което е напълно разбираемо, то има няколко добре известни трика, които ще помогнат да го запазите за по-дълго време.

Веднъж когато зелето е ферментирало достатъчно, че да е приятно и вкусно за консумация, но не желаете да го пресечете с консервант като натриев бензоат, калиев сорбат и др., то за да удължите неговия свеж вкус и приятна текстура, ще бъде добре саламурата да се движи около зелето периодично.

Тоест претакайте ежедневно, ако желаете да го запазите за по-дълго време. Премахвайте… прочетете цялата статия в tami.bg.

Кулинарно предложение за коледните празници: питка погача за Коледа

Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Кога се слага киселото зеле? Зелето се прави, когато

Кога се слага киселото зеле? Възрастните хора и тези които правят тази зимнина редовно от зеле (кьосе), знаят най-вероятно, но ще припомним, че киселото...