Как да завием зелеви сарми? Без да обиждаме опитните готвачи, ще си позволим да покажем техника, която никак не е толкова сложно, даже напротив. Разбира се, тази статия е предназначена за хора, които за първи път приготвят сарми и някак си не са сигурни, как да ги завият по начин, че да станат стегнат и да не се разлеят при варене и последващо запичане.
Как да завием зелеви сарми?
За да получите добре изглеждащи и стегнати сарми е всущност много по-лесно, отколкото си мислите. Просто следвайте тези пет стъпки по-долу за да получите добре оформени и стегнати сарми.
1. Развивате един лист от зелката, като внимаване да не го разкъсате. Колкото по-голям е листът, толкова по-добре.
2. Слагате 1-2 супени лъжици в средата на листото, като преценяте плънката според големината му,
3. Завивате първоначално единия край на зелевия лист.
4. После слагате другия карай отгоре му, за да се получи, нещо като сгъната риза
з
5. После навивате сармата, като започнете от горния край във вид на руло. Трябва да го правите бавно и стегнато, за да не се разхлаби. Така ще получите хубава и стегната сарма.
Видяхте, че всъщност не е никак сложно..
Успех!
На вашето внимание сме подготвили няколко рецепти с кисело зеле, които са подходящи за коледните празници и като цялоз а през зимата.
Боб с кисело зеле – вечната зимна класика