НачалоКулинарни рецептиТуршии / зимнинаКонсервиране на лозови листа в буркан

Консервиране на лозови листа в буркан

Сега е времето за направа на зимнина, така че не пропускайте да приготвите  лозови листа в буркан, ако обичате сарми, които традиционно се правят с зелеви или озови листа. Когато листата на лозата са все още крехки и млади е точния момент да откъснем лозови листа, които да стерилизираме в буркани.

Лозови листа в буркан

За съхраняването им се избират избират млади лозови листа, желателно преди пръскане с бордолезов разтвори или други химикали. Може да консервирате и стари, цели и здрави листа, но те на са толкоша крехки колкото младите.

Почистваме и ги измиваме добре, след което ги слагаме в осолена кипнала вода за 1-2 минути. Нагъваме ги веднага, докато са още топли по 10-20 листа на руло.

Нареждаме в буркани и ги заливаме с вряла осолена вода. Съотношението на сол към вода е приблизително 2-3% или 20-30 гр сол за литър вода.

Зопечатайте добре вашите лозови листа в буркан с капачки и стерилизирайте за 15-тина минути,

Друга зимнина в буркан

Малките люти и нелюти чушки като “рибки” са все още свежи по пазарите и ш градината,  така за ви предлагаме рецепта за пукани люти чушки в буркан.

Царската туршия в буркан е класическа зимнина и ако не сте направили все още, ето и тази уникално вкусна рецепта.

Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията