НачалоКулинарни рецептиТуршии / зимнинаМариновани краставички (хрупкави, по изпитана рецепта)

Мариновани краставички (хрупкави, по изпитана рецепта)

Зиминината от мариновани краставички е вълшебна комбинация от свежест, киселинност и аромат, която обогатява всяка трапеза със своя уникален вкус. Тези кисели краставички всяка година ни отвеждат в света на консервирането, изживявайки летни незабравни моменти.

От традиционни рецепти до съвременни интерпретации на мариновани краставички, те се превръщат в символ на най-доброто от природата, което ни служи зимно време вместо разядка и за подобрявяне на апетита.

Маринованите краставички олицетворяват стара традиция за консервиране, което позволява на вкусовете от този зеленчук да се запазят, когато е приминало времето му след края на лятото. Пастьоризацията и вниманието към детайлите при подготовката, съчетани с точно подбрани подправки, придават на това ястие неговата богата палитра от аромати и вкусови качества.

Рецепта за Мариновани краставички

Тази изпитана рецепта за мариноване на корнишони превръща обикновени малки краставички в истинска гурме наслада. С тези мариновани краставички всяка една хапка се превръща в празник и удоволствие за непцето ни.

Мариновани краставички

Те са като разядка преди хранене, предоставяки ни  възможността да се насладим на сезонните вкусове през цялата година, а не само през лятото. А ето и рецептата за направа на кисели краставички в марината.

Необходими продукти за 1 буркан кисели краставички

  • 100 мл. винен оцет
  • 1 с.л. захар (с връх);
  • 1с.л. едра сол (равна);
  • 1 щипка лук;
  • 2 зърна бахар;
  • 1 щипка черен пипер на зърна;
  • 1 бр. дафинов лист;
  • копър;
  • вода;
  • корнишони;

Начин на приготвяне на мариновани краставички

Вземаме един буркан от 0.800мл, и наливаме 100мл винен оцет.

Мариновани краставички

Прибавяме солта, захарта, лука, бахара, черния пипер и дафиновия лист.

Мариновани краставички

Мариновани краставички

Нареждаме предварително измитите и почистени от дръжките корнишони плътно в буркана.

Мариновани краставички

Най-отгоре слагаме стръкове копър и допълваме буркана, до първия ръб с вода. Затваряме вече готовите буркани с капачки.

Мариновани краставички

Овакумяваме ги, като ги сложим във вода до кипване за кратко време (около 5 минути или докато променят цвета си) и ги изваждаме бързо (ако ги варим прекалено дълго краставичките ще станат по-меки).

Мариновани краставички

След като ги извадим, изчакваме 10 минути и ги обръщаме с капачката надолу. Сега нашите вкусни мариновани краставички са готови да отидат на рафтовете със зимнина.

Жеалем ви успех и без бомбажи 🙂

Киселите мариновани краставички не са просто стартер за апетит или за разяждане, те са истинско изкушение, което може да ни донесе свежест и вкус във всяко едно хранене.

Независимо дали се консумират самостоятелно или се използват за да подправят сандвичи, бургери или в саалати като руската, тези малки деликатеси се харесват от почти всички, поради своя хрупкав вкус и уникална киселинност.

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Мешана туршия в бидон (с цели зеленчуци)

Зимата няма да е същата зима, без мешана туршия в бидон, тази популярна зимнина, която се прави все по-малко, но пък не е изгубила...

Туршия от зелени домати

Туршията от зелени домати...