НачалоКулинарни рецептиТуршии / зимнинаПечени пиперки в буркани (мариновани)

Печени пиперки в буркани (мариновани)

Маринованите печени пиперки в буркани за зимнина са чудесен начин да използвате пресния сезонен зеленчук с всичките му качества и хранителна стойност през зимата. Едва ли има някой, който да не обича, пържени чушки, миш маш, или разядка от червени чушки с чесън и олио.

Предлагаме ви една рецепта за приготвяне на зимнина от печени пиперки в буркани с марината, която е – незаменима и основен продукт за направата на приказни разядки през зимния сезон.

Печени пиперки в буркан с марината

Подбират се добре оформени с правилна форма зелени или червени пиперки. Ако имате възможност да вземете от сорта пловдивска или пазарджишка капия ще получите по-добър краен продукт, като резултат.

Вкусовите качества на червените печени пиперки в буркани, подготвени с грижа са основна зимнина, а ако ще ги правите, за препоръчване е да вземете червени чушки от първи завръз. Те са с най-добра форма и качества.

Рецепта за печени пиперки (стерилизирани чушки)

За мариноване се използват здрави, месести капии и камби, за предпочитане червени.

Пиперките се почистват и измиват, след което ги потапяте за няколко минути в вряла марината за да омекнат. Това се прави с цел при превиване да не се чупят.

Капиите се попарват цели, а камбите, може да са нарязани надлъжно на дълги парчета.

Следва да наредите попарените пиперки, като на дъното на всеки буркан сложите няколко зърна от черния пипер, бахар и листенце дафинов лист (обикновенно по 2 до 3 зрънца). Още на дъното слагаме и резен лук, 2 склилидки чесън (белени) и малко олио.

Така напълнените буркани се заливат с гореща марината, след което ги затвяряте добре с капачки и ги обръщате с гърлото на буркана надолу. Ако искате да се подсигурите, може да ги изварите за 10 минути.

Тези уникално вкусно печени пиперки, са подходящи както за салата, така и за гарнитура, а с яйца, се получава приказен миш-маш или пък омлет с домати и чушки.

Успех!

Други рецепти за чушки

Печените пиперки в буркани, стават както за гарнитура, така за употреба в салати, а с добавено сирене и яйца, се получава великолепен миш-маш. Ако пък харесвате домати, вижте една рецепта за омлет с домати и чушки.

Ако вече сте правили печени чушки за зимнина, пробвайте тази рецепта за пукани люти чушки в марината.

Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията