Точно сега е времето да направите тази яхния от свинско месо и картофи. Студения фронт, който ни връхлетя последните дни, крещи за допълнителни калории и тази рецепта е подходящ източник за да си ги набавим чрез вкусна яхния с крехко месо и зеленчук богат на въглехидрати.
Яхния от свинско месо и картофи
- 600 гр. свинска плешка;
- 600 гр. картофи;
- 1 морков;
- 2 зелени чушки;
- 1 глава лук;
- 5 бр. бамя;
- 200 гр. настъргани домати;
- 1 с.л. брашно;
- 20 гр. червен пипер;
- 2 дафинови листа;
- 100 мл. растителна мазнина;
- магданоз;
- джоджен
- черен пипер и сол на вкус.
Как се прави яхния от крехко свинско с картофи
Нарежете свинското месо на парчета около 3-4 см и го запържете на силен огън да побелее, след което добавяте малко вода задушавате до готовност. Към него прибавете ситно нарязания лук, бамята, морковите и зелените чушки и задушавате за още няколко минути.
Добавяте предварително настърганите домати, червеният пипер и готвите още 5 минутки. Следващата стъпка е да добавите нарязаните на осминка картофи и да подправите с черния пипер, 2 листенца дафинов лист и сол на вкус.
Доливате малко топла вода, колкото да покрие всичко и готвите докато картофите се сварят. Отнемате от котлона и добавяте разбъркано брашно с малко вода с непрекъснато бъркане за сгъстяване на ястието.
Готвите още за няколко минутки, и вече може да поднесете вашата яхния от свинско месо и картофи топла с декорация по ваш вкус. Много подходящ за целта са стръкчета магданоз.
Разгледайте и другите ни кулинарни предложенията за: