Фаршировани яйца с грах

Продукти за фаршировани яйца с грах

Продукти:

  • 100 гр. шунка,
  • 2 сурови жълтъка,
  • 5 броя яйца.,
  • стерилизиран грах 1 буркан,
  • краве масло 30 гр.,
  • оливия 160 гр.,
  • 1 лимон, магданоз,
  • смлян черен пипер,
  • сол.

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се варят 10 мин., обелват се и се режат по дължина на половини.
  2. Жълтъците се изваждат и се разбиват.
  3. Грахът се задушава с маслото, посолява се и се разстила на равен слой върху чиния.
  4. Към тях се добавят черен пипер (смлян), сол на вкус и сокът на половин лимон.
  5. Накрая се прибавя и ситно накълцана шунка.
  6. Всичко се разбърква добре и с получената смес се пълнят белтъците.
  7. Фаршированите яйца се подреждат върху граха.
  8. Заливат се с майонезата, приготвена от двата сурови жълтъка, разбити с оливото, и сока на половин лимон.
  9. Ястието се украсява със ситно нарязан магданоз.

Да ви е вкусно!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца под пържени филийки

Продукти за яйца под пържени филийки Продукти:яйца 8 бр., кромид лук 2—3 глави, краве масло 3 супени лъжици, мляко 2 чаени чаши, брашно...

Рецепта за желирана майонеза

Необходими продукти за желирана...

Яйца на очи с пикантна заливка

Необходими продукти за яйца...