Продукти за фаршировани яйца с грах
Продукти:
- 100 гр. шунка,
- 2 сурови жълтъка,
- 5 броя яйца.,
- стерилизиран грах 1 буркан,
- краве масло 30 гр.,
- оливия 160 гр.,
- 1 лимон, магданоз,
- смлян черен пипер,
- сол.
Начин на приготвяне
- Яйцата се варят 10 мин., обелват се и се режат по дължина на половини.
- Жълтъците се изваждат и се разбиват.
- Грахът се задушава с маслото, посолява се и се разстила на равен слой върху чиния.
- Към тях се добавят черен пипер (смлян), сол на вкус и сокът на половин лимон.
- Накрая се прибавя и ситно накълцана шунка.
- Всичко се разбърква добре и с получената смес се пълнят белтъците.
- Фаршированите яйца се подреждат върху граха.
- Заливат се с майонезата, приготвена от двата сурови жълтъка, разбити с оливото, и сока на половин лимон.
- Ястието се украсява със ситно нарязан магданоз.
Да ви е вкусно!