НачалоКулинарни рецептиФаршировани яйца с гъби

Фаршировани яйца с гъби

Продукти за фаршировани яйца с гъби

Продукти:

  • 10бр сварени яйца,
  • масло 35 гр.,
  • 3 сурови яйца,
  • гъби 150 гр.,
  • сол.

3а сос бешамел:

  • 1 супена лъжица брашно,
  • 1 чаена чаша сметана,
  • 1 супена лъжица масло,
  • 1 суров жълтък.

Начин на приготвяне

  1. Гъбите се почистват, нарязват се на се задушават в една супена лъжица масло и малко вода.
  2. Сварените яйца се обелват, режат се на две половини  по дължина и се изваждат жълтъците, които се претриват.
  3. Добавят се сол и черен пипер.
  4. Смесват се със сос бешамел, приготвен така: брашното се запържва леко в маслото и се добавя малко от сметаната с непрекъснато разбъркване.
  5. Сосът се сваля от котлона и се добавя разбитият жълтък.
  6. Белтъците се запълват със соса от гъби, от който се отделя малко, като им се придава приятна форма.
  7. Към жълтъците се добавя сос и с получената смес се покрива със слой към  всяко яйце.
  8. Отгоре се маже със суровото яйце.
  9. Готовите фаршировани яйца се подреждат в плосък съд и се запичат малко в загрята фурна.

Успех!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца под майонеза

Рецепта за яйца под майонеза Продукти: твърдо сварени яйца 12 бр. свежи листа от зелена салата или маруля, домати 5—0 бр., малко сол, майонеза...

Пилешка пържола от бут

Крехкa пилешкa пържолa от...