Продукти за фаршировани яйца с гъби
Продукти:
- 10бр сварени яйца,
- масло 35 гр.,
- 3 сурови яйца,
- гъби 150 гр.,
- сол.
3а сос бешамел:
- 1 супена лъжица брашно,
- 1 чаена чаша сметана,
- 1 супена лъжица масло,
- 1 суров жълтък.
Начин на приготвяне
- Гъбите се почистват, нарязват се на се задушават в една супена лъжица масло и малко вода.
- Сварените яйца се обелват, режат се на две половини по дължина и се изваждат жълтъците, които се претриват.
- Добавят се сол и черен пипер.
- Смесват се със сос бешамел, приготвен така: брашното се запържва леко в маслото и се добавя малко от сметаната с непрекъснато разбъркване.
- Сосът се сваля от котлона и се добавя разбитият жълтък.
- Белтъците се запълват със соса от гъби, от който се отделя малко, като им се придава приятна форма.
- Към жълтъците се добавя сос и с получената смес се покрива със слой към всяко яйце.
- Отгоре се маже със суровото яйце.
- Готовите фаршировани яйца се подреждат в плосък съд и се запичат малко в загрята фурна.
Успех!