Фаршировани яйца с риба

Фаршировани яйца с риба

Продукти за една порция:

  • едно яйце, 2 чаени лъжички сметана ,
  • 2 филийки от хляб,
  • масло 1 супена лъжица,
  • майонеза 2 чаени лъжички,
  • 30 гр. риба,
  • смлян черен пипер,
  • магданоз,
  • сол.

Начин на приготвяне

(Пълнени яйца с риба)

  • Рибата се сварява във вода под похлупак.
  • Яйцата трябва да са твърдо сварени, разрязват се по дължина две половини и се маха жълтъкът.
  • Рибата се почиства се от костите, пасира се и се овкусява със сол на вкус. Смесва се със сметаната и черен пипер.
  • С получената смес се запълват белтъците.
  • Жълтъкът се разбива с майонезата, посолява се на вкус и се слага върху запълнените белтъци.
  • Филийките от франзела се запържват в кравето масло, намазват се с останалата смес от рибата и върху тях се поставят фаршированите яйца.
  • Декорира се със магданоз по желание.
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Спанак с ориз на фурна без заливка

Рецепта за спанак с ориз на фурна по класическа рецепта без заливка. Същата рецепта се получава еднакво добре и с лапад, стига да може...

Омлет с домати и чушки

Необходими продукти за омлет...

Запеканка с яйца

Продукти за запеканка с...

Яйца на очи върху домати

Необходими продукти за яйца...