Фаршировани яйца с риба
Продукти за една порция:
- едно яйце, 2 чаени лъжички сметана ,
- 2 филийки от хляб,
- масло 1 супена лъжица,
- майонеза 2 чаени лъжички,
- 30 гр. риба,
- смлян черен пипер,
- магданоз,
- сол.
Начин на приготвяне
(Пълнени яйца с риба)
- Рибата се сварява във вода под похлупак.
- Яйцата трябва да са твърдо сварени, разрязват се по дължина две половини и се маха жълтъкът.
- Рибата се почиства се от костите, пасира се и се овкусява със сол на вкус. Смесва се със сметаната и черен пипер.
- С получената смес се запълват белтъците.
- Жълтъкът се разбива с майонезата, посолява се на вкус и се слага върху запълнените белтъци.
- Филийките от франзела се запържват в кравето масло, намазват се с останалата смес от рибата и върху тях се поставят фаршированите яйца.
- Декорира се със магданоз по желание.