Рецепта за фaршировани яйца с шунка
Продукти:
- яйца 8 бр.,
- майонеза или сметана 250 гр.,
- олио 100 гр.,
- шунка 200 гр.,
- копър и/или магданоз,
- сол.
Начин на приготвяне
- Яйцата трабва да са твърдо сварени
- Обелват се и се разрязват по дължина на половина.
- Внимателно се изваждат жълтъците и се претриват с лъжица.
- Добавят се олиото, сол и се разбиват.
- Шунката се накълцва на ситно и се смесва с жълтъците.
- Вместо шунка може да се прибавят ситно накълцани и задушени в масло гъби, майонеза, или пюре от зеленчуци, или ситно накълцано пилешко месо.
- С получената смес се запълват белтъците.
Напълнените яйца се подреждат в чиния и се заливат с майонеза или сметана. Поръсват се със ситно нарязан копър или магданоз.