Фаршировани яйца с шунка

Рецепта за фaршировани яйца с шунка

Продукти:

  • яйца 8 бр.,
  • майонеза или сметана 250 гр.,
  • олио 100 гр.,
  • шунка 200 гр.,
  • копър и/или магданоз,
  • сол.

Как се правят фаршировани яйца с шунка

  1. Яйцата трабва да са твърдо сварени
  2. Обелват се и се разрязват по дължина на половина.
  3. Внимателно се изваждат жълтъците и се претриват с лъжица.
  4. Добавят се олиото, сол и се разбиват.
  5. Шунката се накълцва на ситно и се смесва с жълтъците.
  6. Вместо шунка може да се прибавят ситно накълцани и задушени в масло гъби, майонеза, или пюре от зеленчуци, или ситно накълцано пилешко месо.
  7. С получената смес се запълват белтъците.

Напълнените яйца се подреждат в  чиния и се заливат с майонеза или сметана. Поръсват се със ситно нарязан копър или магданоз.

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Палачинки с прясно мляко (класическа рецепта от 1958г.)

Няма да рискувамe дълго да описваме какво представляват палачинки с прясно мляко, всички вие знаете това. Днес ще ви покажем една оригинална стара рецепта...