Фаршировани яйца с шунка

Рецепта за фaршировани яйца с шунка

Продукти:

  • яйца 8 бр.,
  • майонеза или сметана 250 гр.,
  • олио 100 гр.,
  • шунка 200 гр.,
  • копър и/или магданоз,
  • сол.

Начин на приготвяне

  1. Яйцата трабва да са твърдо сварени
  2. Обелват се и се разрязват по дължина на половина.
  3. Внимателно се изваждат жълтъците и се претриват с лъжица.
  4. Добавят се олиото, сол и се разбиват.
  5. Шунката се накълцва на ситно и се смесва с жълтъците.
  6. Вместо шунка може да се прибавят ситно накълцани и задушени в масло гъби, майонеза, или пюре от зеленчуци, или ситно накълцано пилешко месо.
  7. С получената смес се запълват белтъците.

Напълнените яйца се подреждат в  чиния и се заливат с майонеза или сметана. Поръсват се със ситно нарязан копър или магданоз.

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца под майонеза

Рецепта за яйца под майонеза Продукти:твърдо сварени яйца 12 бр. свежи листа от зелена салата или маруля, домати 5—0 бр., малко сол, майонеза...

Как се прави шоколадов пудинг

Рецепта за Шоколадов пудинг Продукти:...

Омлет със сланина

Необходими прдукти за омлет...