Крем какао с яйца

Рецепта за Крем какао с яйца

Продукти:

  • яйца 3 бр.,
  • прясно мляко 1/2 л,
  • захар 1 чаена чаша,
  • брашно 1/2 чаена чаша,
  • какао 2—3 супени лъжици.

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват заедно със захарта.
  2. Добавя се брашното, като се бърка непрекъснато.
  3. Постепенно се излива предварително загрятото прясно мляко.
  4. Сместа се поставя на тих огън и се вари при непрекъснато бъркане.
  5. Накрая се прибавя и какаото.
  6. След като се свали от огъня, кремът леко се охлажда и се прибавят предварително разбитите на твърд сняг белтъци.
  7. Изсипва се в стъклени чаши или малки купички още докато е топъл
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Запеканка с яйца

Продукти за запеканка с яйца Продукти:6-7 броя яйца, 240 гр. шунка, картофи 500гр  кг, 3 супени лъжици краве масло, 3 супени лъжици бяло...

Зелена салата с яйца и сметана

Продукти за зелена салата...

Яйца обвити в шунка

Продукти за яйца обвити...

Яйца на очи с пилешки дробчета

Необходими продукти за яйца...

Яйца на очи върху домати

Необходими продукти за яйца...