Рецепта за Крем какао с яйца
Продукти:
- яйца 3 бр.,
- прясно мляко 1/2 л,
- захар 1 чаена чаша,
- брашно 1/2 чаена чаша,
- какао 2—3 супени лъжици.
Начин на приготвяне
- Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват заедно със захарта.
- Добавя се брашното, като се бърка непрекъснато.
- Постепенно се излива предварително загрятото прясно мляко.
- Сместа се поставя на тих огън и се вари при непрекъснато бъркане.
- Накрая се прибавя и какаото.
- След като се свали от огъня, кремът леко се охлажда и се прибавят предварително разбитите на твърд сняг белтъци.
- Изсипва се в стъклени чаши или малки купички още докато е топъл