Крем какао с яйца

Рецепта за Крем какао с яйца

Продукти:

  • яйца 3 бр.,
  • прясно мляко 1/2 л,
  • захар 1 чаена чаша,
  • брашно 1/2 чаена чаша,
  • какао 2—3 супени лъжици.

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват заедно със захарта.
  2. Добавя се брашното, като се бърка непрекъснато.
  3. Постепенно се излива предварително загрятото прясно мляко.
  4. Сместа се поставя на тих огън и се вари при непрекъснато бъркане.
  5. Накрая се прибавя и какаото.
  6. След като се свали от огъня, кремът леко се охлажда и се прибавят предварително разбитите на твърд сняг белтъци.
  7. Изсипва се в стъклени чаши или малки купички още докато е топъл
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца по панагюрски

Необходими продукти за яйца по панагюрски Продукти за 1 порция:2 бр. яйца , 20гр краве масло, 1 чаена чаша кисело мляко, оцет, червен...

Рецепти с лаваш

Лавашът е традиционно арменско...

Яйца на очи с пресен лук

Необходими продукти за яйца...