Палачинки с яйца

Необходими продукти за палачинки с яйца

Продукти:

  • яйца 2 бр.,
  • прясно мляко 1/2 л,
  • захар 2 супени лъжици,
  • брашно 100 гр.,
  • сода бикарбонат 1/2 чаена лъжичка,
  • щипка сол,
  • оливия 150 гр.,
  • сладко от вишни,
  • череши, ягоди и др. 500 гр.

Как се правят палачинки с яйца?

  1. Яйцата се разбиват със захарта.
  2. Добавя се свареното и охладено прясно мляко.
  3. Изсипва се по малко от брашното при непрекъснато бъркане.
  4. Добавят се содата бикарбонат и щипка сол.
  5. Трябва да се получи смес като рядка каша.
  6. В средно голям тиган се загряват 3—4 супени лъжици олио.
  7. В сгорещената мазнина се излива по малко от сместа — около 5—6 супени лъжици.
  8. Тиганът се разклаща така, че сместа да покрие равномерно цялото дъно. След като се зачерви леко от долната страна, палачинката се обръща и се изпържва от другата страна.
  9. Изважда се в средна плоска чиния и се намазва с 1 супена лъжица сладко.

При желание вместо сладко може да се използва мед или мармалад. Намазаната палачинка се завива на рулце и се подрежда в чинията за сервиране. По същия начин се приготвят и останалите палачинки.

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията