Как се прави Пандишпанено руло от яйца
Продукти:
- яйца 7 бр.,
- брашно 7 супени лъжици,
- захар 7 супени лъжици,
- ванилия или кората на 1 лимон,
- шоколад 100 гр.
За плънката –
- краве масло 125 гр.,
- 2 сурови жълтъка,
- пудра захар 1 чаена чаша,
- 1 ванилия.
- Нач
Начин на приготвяне на Пандишпанено руло от яйца
- Жълтъците на седемте яйца се отделят от белтъците. Разбиват се със захарта до сгъстяване.
- Отделно се разбиват белтъците на гъст сняг. Към разбитите жълтъци се прибавят последователно по 1 лъжица брашно и от разбитите белтъци.
- Тестото се разбърква леко и се ароматизира с 1 ванилия или с настърганата кора на 1 лимон.
- Слага се в намазана с масло и поръсена с брашно правоъгълна тава, като дебелината на тестото не трябва да бъде повече от 2—3 см.
- Поставя се в сгорещена фурна и се пече до позлатяване. Пандпшпанът се изважда от тавата още горещ и се слага върху чиста кърпа.
- Завива се на руло заедно с кърпата. Като изстине, се разгъва и се намазва с маслен крем, приготвен по следния начин: маслото се разбива с пудрата захар до побеляване.
- Отделно се разбиват двата жълтъка с ванилията. Прибавят се постепенно към разбитото масло и се бърка, докато се получи пухкав маслен крем. За плънката на рулото вместо маслен крем могат да се използват мармалад или сладко от различни плодове.
Намазаният пандишпан се завива отново на руло, но този път без кърпата. Шоколадът се разтваря в малко сгорещена вода и с него се глазира отгоре пандишпаненото руло.