Необходими продукти за яйца на очи с пикантна заливка
Продукти:
- 6 яйца,
- кренвирши 300 гр.,
- краве масло 125 гр.,
- 6 филии хляб,
- 300 гр. гъби ,
- шунка,
- бяло вино 2 супени лъжици,
- магданоз,
- смлян черен пипер
Рецепта за яйца на очи с пикантна заливка
- Шестте филии от франзела се запържват в краве масло от двете страни.
- Подреждат се в голяма плоска чиния.
- Две супени лъжици краве масло се загряват на огъня в тиган.
- Яйцата се чукват от ниско и се пържат до втвърдяване на белтъка, без да се бъркат. Посоляват се, отделят се едно от друго с помощта на нож.
- Върху всяка филийка се поставя по 1 яйце.
- Гъбите се измиват добре, нарязват се на ивици и се задушават на огъня с 2 супени лъжици краве масло и малко вода.
- След като омекнат, се добавя шунката (кренвиршите), нарязани на кубчета.
- Подправят се с бялото вино, смлян черен пипер и сол.
- Варят се на слаб огън до изпаряване на водата.
- След като се свалят от огъня, се добавя ситно нарязаният магданоз.
- С тази гарнитура се заливат яйцата върху филийките.
Вашите яйца на очи с пикантен сос са готови.
Приятен апетит!