Яйца под майонеза

Рецепта за яйца под майонеза

Продукти:

  • твърдо сварени яйца 12 бр.
  • свежи листа от зелена салата или маруля,
  • домати 5—0 бр.,
  • малко сол,
  • майонеза 250 гр.,
  • маслини 24 бр.

Начин на приготвяне

  1. Твърдо сварените яйца се разрязват на половинки и се подреждат с жълтъците нагоре в голяма чиния.
  2. Посолявате.
  3. Под всяко яйце се поставя по един лист от свежа зелена салата или маруля.
  4. Всяка половинка от яйцето се залива с майонезата с помощта на шприц или лъжичка.
  5. Отгоре се поставя по половин маслинка, изчистена от костилката.
  6. Доматите се нарязват на кръгчета или кубчета.
  7. С тях се украсява ястието, като се подреждат в чинията около вече оформените яйца.
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Омлет с магданоз

Необходими продукти за омлет с магданоз Съставки за 1 порция:2 яйца, 10гр магданоз , 1 супена лъжица масло, сол.Рецепта за омлет с магданоз...

Забулени яйца със сирене

Необходими продукти за забулени...

Фаршировани яйца с риба

Фаршировани яйца с риба Продукти...

Бъркани яйца с прясно мляко

Необходими продукти за бъркани...