Рецепта за яйца под майонеза
Продукти:
- твърдо сварени яйца 12 бр.
- свежи листа от зелена салата или маруля,
- домати 5—0 бр.,
- малко сол,
- майонеза 250 гр.,
- маслини 24 бр.
Начин на приготвяне
- Твърдо сварените яйца се разрязват на половинки и се подреждат с жълтъците нагоре в голяма чиния.
- Посолявате.
- Под всяко яйце се поставя по един лист от свежа зелена салата или маруля.
- Всяка половинка от яйцето се залива с майонезата с помощта на шприц или лъжичка.
- Отгоре се поставя по половин маслинка, изчистена от костилката.
- Доматите се нарязват на кръгчета или кубчета.
- С тях се украсява ястието, като се подреждат в чинията около вече оформените яйца.