НачалоКулинарни рецептиЯйца под майонеза

Яйца под майонеза

Необходими продукти за яйца под майонеза

Продукти:

  • твърдо сварени яйца 12 бр.
  • свежи листа от зелена салата или маруля,
  • домати 5—0 бр.,
  • малко сол,
  • майонеза 250 гр.,
  • маслини 24 бр.

Как се правят яйца под майонеза?

  1. Твърдо сварените яйца се разрязват на половинки и се подреждат с жълтъците нагоре в голяма чиния.
  2. Посолявате.
  3. Под всяко яйце се поставя по един лист от свежа зелена салата или маруля.
  4. Всяка половинка от яйцето се залива с майонезата с помощта на шприц или лъжичка.
  5. Отгоре се поставя по половин маслинка, изчистена от костилката.
  6. Доматите се нарязват на кръгчета или кубчета.
  7. С тях се украсява ястието, като се подреждат в чинията около вече оформените яйца.
предишна статия
следваща статия
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Салата с яйца и пресен лук

Необходими продукти за салата с яйца и пресен лук Продукти: четери сварени яйца, една връзка репички, пресен лук, олио, оцет, магданоз и сол. Рецепта за...

Омлет със зеле на фурна

Необходими продукти за омлет...

Гъбки от яйца

Необходими продукти за сандвич...

Яйца на очи с пресен лук

Необходими продукти за яйца...

Вкусни орехови бисквити

Нужни продукти за орехови...

Рецепта за плодов крем

Необходими продукти за плодов...