НачалоКулинарни рецептиЯйца под майонеза

Яйца под майонеза

Необходими продукти за яйца под майонеза

Продукти:

  • твърдо сварени яйца 12 бр.
  • свежи листа от зелена салата или маруля,
  • домати 5—0 бр.,
  • малко сол,
  • майонеза 250 гр.,
  • маслини 24 бр.

Как се правят яйца под майонеза?

  1. Твърдо сварените яйца се разрязват на половинки и се подреждат с жълтъците нагоре в голяма чиния.
  2. Посолявате.
  3. Под всяко яйце се поставя по един лист от свежа зелена салата или маруля.
  4. Всяка половинка от яйцето се залива с майонезата с помощта на шприц или лъжичка.
  5. Отгоре се поставя по половин маслинка, изчистена от костилката.
  6. Доматите се нарязват на кръгчета или кубчета.
  7. С тях се украсява ястието, като се подреждат в чинията около вече оформените яйца.
предишна статия
следваща статия
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Бъркани яйца със сирене

Необходими продукти за бъркани яйца със сирене Съставки за 1 порция: една супена лъжица масло , яйца 2 бр., 4 супени лъжици настъргано сирене, червен черен пипер, сол. Рецепта за бъркани...

Салата с яйца и гъби

Необходими продукти за салата...

Фаршировани яйца с грах

Необходими продукти за фаршировани...

Яйца на очи с гъби

Необходими продукти за яйца...

Салата с яйца и моркови

Необходими продукти за салата...

Рецепта за бял крем с глюкоза

Бял крем с глюкоза Продукти:...

Еклери рецепта (с крем)

Еклери рецепта: Чудили ли...