Продукти за яйца под пържени филийки
Продукти:
- яйца 8 бр.,
- кромид лук 2—3 глави,
- краве масло 3 супени лъжици,
- мляко 2 чаени чаши,
- брашно 1 супена лъжица,
- малко сол,
- 8—10 тънко нарязани филийки от франзела.
Начин на приготвяне
- Ситно нарязаният лук се задушава на огъня с кравето масло до омекване, но без да порозовява.
- Добавя се брашното, леко се разбърква и се изсипва сгорещеното прясно мляко. Сосът се посолява и се вари до сгъстяване.
- Яйцата се варят 5—7 мин.
- Обелват се, нарязват се на кръгчета и се посоляват.
- Подреждат се в дълбока салатиера и се заливат с приготвения сос.
- Най-отгоре се подреждат леко запържените филийки от франзела.
Да ви е сладко!