Яйца под пържени филийки

Продукти за яйца под пържени филийки

Продукти:

  • яйца 8 бр.,
  • кромид лук 2—3 глави,
  • краве масло 3 супени лъжици,
  • мляко 2 чаени чаши,
  • брашно 1 супена лъжица,
  • малко сол,
  • 8—10 тънко нарязани филийки от франзела.

Начин на приготвяне

  1. Ситно нарязаният лук се задушава на огъня с кравето масло до омекване, но без да порозовява.
  2. Добавя се брашното, леко се разбърква и се изсипва сгорещеното прясно мляко. Сосът се посолява и се вари до сгъстяване.
  3. Яйцата се варят 5—7 мин.
  4. Обелват се, нарязват се на кръгчета и се посоляват.
  5. Подреждат се в дълбока салатиера и се заливат с приготвения сос.
  6. Най-отгоре се подреждат леко запържените филийки от франзела.

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца на очи с пикантна заливка

Необходими продукти за яйца на очи с пикантна заливка Продукти:6 яйца, кренвирши 300 гр., краве масло 125 гр., 6 филии хляб, 300 гр. гъби...

Яйца на очи върху гъби

Необходими продукти за яйца...

Руска салата с яйца

Продукти за руска салата...

Подлучени яйца

Продукти за подлучени яйца за...