Яйца под пържени филийки

Продукти за яйца под пържени филийки

Продукти:

  • яйца 8 бр.,
  • кромид лук 2—3 глави,
  • краве масло 3 супени лъжици,
  • мляко 2 чаени чаши,
  • брашно 1 супена лъжица,
  • малко сол,
  • 8—10 тънко нарязани филийки от франзела.

Начин на приготвяне

  1. Ситно нарязаният лук се задушава на огъня с кравето масло до омекване, но без да порозовява.
  2. Добавя се брашното, леко се разбърква и се изсипва сгорещеното прясно мляко. Сосът се посолява и се вари до сгъстяване.
  3. Яйцата се варят 5—7 мин.
  4. Обелват се, нарязват се на кръгчета и се посоляват.
  5. Подреждат се в дълбока салатиера и се заливат с приготвения сос.
  6. Най-отгоре се подреждат леко запържените филийки от франзела.

Да ви е сладко!

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Пилешко филе с майонеза

Продукти за пилешко филе с майонеза Продукти:бяло месо от пиле (кокошка, пуйка и др.) 200 гр.,майонеза 150—200 гр.,копър или магданоз 1/2 връзка,смлян черен пипер,...

Яйца с карфиол

Необходими продукти за яйца...

Салата с яйца и репички

Необходими продукти за салата...

Сладкиш с какао и орехи

Необходими продукти за сладкиш...