НачалоКулинарни рецептиЯйца под пържени филийки

Яйца под пържени филийки

Продукти за яйца под пържени филийки

Продукти:

  • яйца 8 бр.,
  • кромид лук 2—3 глави,
  • краве масло 3 супени лъжици,
  • мляко 2 чаени чаши,
  • брашно 1 супена лъжица,
  • малко сол,
  • 8—10 тънко нарязани филийки от франзела.

Начин на приготвяне

  1. Ситно нарязаният лук се задушава на огъня с кравето масло до омекване, но без да порозовява.
  2. Добавя се брашното, леко се разбърква и се изсипва сгорещеното прясно мляко. Сосът се посолява и се вари до сгъстяване.
  3. Яйцата се варят 5—7 мин.
  4. Обелват се, нарязват се на кръгчета и се посоляват.
  5. Подреждат се в дълбока салатиера и се заливат с приготвения сос.
  6. Най-отгоре се подреждат леко запържените филийки от франзела.

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Пандишпанено руло от яйца

Как се прави Пандишпанено руло от яйца Продукти: яйца 7 бр., брашно 7 супени лъжици, захар 7 супени лъжици, ванилия или кората на 1 лимон, ...

Как се прави лимонов пудинг?

Рецепта за лимонов пудинг Продукти: ...

Яйца на очи с гъби

Необходими продукти за яйца...

Рецепта за плодов крем

Необходими продукти за плодов...

Рецепта за баварски крем

Баварски крем Продукти: яйца...

Бърза и лесна майонеза

Необходими продукти за бърза...