Яйца с млечен сос

Необходими продукти за яйца с млечен сос

Продукти:

  • 6 бр яйца,
  • млечен сос 200 гр.,
  • сирене (кашкавал) 100гр,
  • пресни домати 4—5,
  • 2 сурови жълтъка,
  • краве масло 60 гр.,
  • 100 гр. грах ,
  • магданоз или копър,
  • сол.

Как се правят яйца с млечен сос

  • Твърдо сварените яйца се режат на половина.
  • Изваждат се жълтъците и се разбиват с 30 гр. разтопено масло и половината от млечния сос.
  • Към сместа се добавят нарязан на ситно копър или магданоз, 1 суров жълтък и сол.
  • Всичко се разбърква много добре. С получената смес се запълват празнините на белтъците, придавайки им форма на цяло яйце.
  • Останалият млечен сос се разбърква с еди суров жълтък и с него се залива дъното на голям, плосък съд.
  • Върху соса се подреждат фаршированите яйца. Отгоре се поръсват с настърганото сирене или кашкавал.
  • Поставят се няколко бучки масло и се запичат в гореща фурна до позлатяване.
  • След като се извадят от фурната, в средата върху тях се поставя грах, предварително задушен в масло, а около тях се залива с доматен сос, приготвен от пресните домати, задушени с една супена лъжица краве масло.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Вкусни орехови бисквити

Нужни продукти за орехови бисквити Продукти: яйца 4 бр., 3/4 чаена чаша масло, 1 и 1/4 чаена чаша брашно, 3 супени лъжици кристална захар, 1...