Продукти за яйца с млечен сос
Продукти:
- 6 бр яйца,
- млечен сос 200 гр.,
- сирене (кашкавал) 100гр,
- пресни домати 4—5,
- 2 сурови жълтъка,
- краве масло 60 гр.,
- 100 гр. грах ,
- магданоз или копър,
- сол.
Начин на приготвяне
- Твърдо сварените яйца се режат на половина.
- Изваждат се жълтъците и се разбиват с 30 гр. разтопено масло и половината от млечния сос.
- Към сместа се добавят нарязан на ситно копър или магданоз, 1 суров жълтък и сол.
- Всичко се разбърква много добре. С получената смес се запълват празнините на белтъците, придавайки им форма на цяло яйце.
- Останалият млечен сос се разбърква с еди суров жълтък и с него се залива дъното на голям, плосък съд.
- Върху соса се подреждат фаршированите яйца. Отгоре се поръсват с настърганото сирене или кашкавал.
- Поставят се няколко бучки масло и се запичат в гореща фурна до позлатяване.
- След като се извадят от фурната, в средата върху тях се поставя грах, предварително задушен в масло, а около тях се залива с доматен сос, приготвен от пресните домати, задушени с една супена лъжица краве масло.
Може би ще ви хареса да направите: Сос Скордаля