Яйца с млечен сос

Продукти за яйца с млечен сос

Продукти:

  • 6 бр яйца,
  • млечен сос 200 гр.,
  • сирене (кашкавал) 100гр,
  • пресни домати 4—5,
  • 2 сурови жълтъка,
  • краве масло 60 гр.,
  • 100 гр. грах ,
  • магданоз или копър,
  • сол.

Начин на приготвяне

  • Твърдо сварените яйца се режат на половина.
  • Изваждат се жълтъците и се разбиват с 30 гр. разтопено масло и половината от млечния сос.
  • Към сместа се добавят нарязан на ситно копър или магданоз, 1 суров жълтък и сол.
  • Всичко се разбърква много добре. С получената смес се запълват празнините на белтъците, придавайки им форма на цяло яйце.
  • Останалият млечен сос се разбърква с еди суров жълтък и с него се залива дъното на голям, плосък съд.
  • Върху соса се подреждат фаршированите яйца. Отгоре се поръсват с настърганото сирене или кашкавал.
  • Поставят се няколко бучки масло и се запичат в гореща фурна до позлатяване.
  • След като се извадят от фурната, в средата върху тях се поставя грах, предварително задушен в масло, а около тях се залива с доматен сос, приготвен от пресните домати, задушени с една супена лъжица краве масло.

Може би ще ви хареса да направите: Сос Скордаля

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца със сос тартар

Рецепта за яйца със сос тартар Продукти:твърдо сварени яйца 12 бр., маслини 100 гр., магданоз 7—8 стръка, малко сол. За сос тартар —...

Салата от домати с майонеза

Необходими продукти за салата...

Как се прави крем ванилия

Необходими продукти за Крем...

Сладкиш с какао и орехи

Необходими продукти за сладкиш...

Подлучени яйца

Продукти за подлучени яйца за...

Яйца с карфиол

Необходими продукти за яйца...