Съставки:
- яйца 3 бр.,
- 2 патладжана,
- 1 глава лук,
- 2 домата,
- 70гр олио,
- 1/2 чаена чаша прясно мляко,
- 1 супена лъжица брашно,
- 150 гр. сирене,
- червен пипер,
- магданоз,
- сол.
Рецепта за яйца с патладжани и сирене на фурна
- Патладжаните се обелват.
- Нарязват се на кубчета, осоляват се и се оставят да престоят десетина минути.
- Изцеждат се от сока и се слагат в горещо олио.
- Добавя се и лукът, нарязан на тънки резени.
- След като се запържат, към тях се добавят обелени и нарязани на дребно домати.
- Когато водата се поизпари, добавяте и брашното.
- Сместа се сваля от огъня и се подправя с настърганото сирене и ситно нарязан магданоз.
- Подправяте с червен пипер и сол.
- Изсипва се в тавичка и заливате с разбитите яйца с прясно мляко.
- Ястието се слага в гореща фурна и се запича до зачервяване.
Вече знаете как се прави! Добър апетит!