Яйца с пикантен сос

Продукти и съставки за яйца с пикантен сос

Продукти:

  • 8 бр яйца,
  • 50 гр. краве масло,
  • пресен лук или чесън 2 стръка,
  • 10-15 малки филийки от франзела,
  • сирене и /или кашкавал 200-250 гр.,
  • 100 гр. олио,
  • черен пипер,
  • 150 мл бяло вино,
  • копър / магданоз,
  • сол.

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се варят около 8 минути и се потапят в студена вода
  2. Обелват се и се режат на две половини по дължина.
  3. Филийките се запържват леко в олиото и се подреждат в подходяща плоска чиния.
  4. Върху тях се слагат половинките от яйцата и се посоляват на вкус.
  5. Маслото се разтопява на котлона.
  6. Към него се добавят настърганото сирене и/или кашкавал, виното и черен пипер.
  7. Задушавате се на слаб огън
  8. Яйцата се заливат със соса.
  9. Отгоре се поръсват със нарязан копър или магданоз и пера от пресния лук.

Да ви е вкусно!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Султан кебап – оригинална турска рецепта

Готови ли сте да приготвите тази типична турска рецепта на Султан кебап? Може също така да направите своя султан кебап със свинско месо, но...

Забулени яйца със сирене

Необходими продукти за забулени...

Забулени яйца с гъби

Необходими продукти за забулени...

Салата от домати с майонеза

Необходими продукти за салата...

Омлет с пресен лук

Небди продукти за омлет...