Продукти и съставки за яйца с пикантен сос
Продукти:
- 8 бр яйца,
- 50 гр. краве масло,
- пресен лук или чесън 2 стръка,
- 10-15 малки филийки от франзела,
- сирене и /или кашкавал 200-250 гр.,
- 100 гр. олио,
- черен пипер,
- 150 мл бяло вино,
- копър / магданоз,
- сол.
Начин на приготвяне
- Яйцата се варят около 8 минути и се потапят в студена вода
- Обелват се и се режат на две половини по дължина.
- Филийките се запържват леко в олиото и се подреждат в подходяща плоска чиния.
- Върху тях се слагат половинките от яйцата и се посоляват на вкус.
- Маслото се разтопява на котлона.
- Към него се добавят настърганото сирене и/или кашкавал, виното и черен пипер.
- Задушавате се на слаб огън
- Яйцата се заливат със соса.
- Отгоре се поръсват със нарязан копър или магданоз и пера от пресния лук.
Да ви е вкусно!