Яйца с плънка от аншоа

Рецепта за яйца с плънка от аншоа

Продукти:

  • 8 бр.яйца ,
  • 320 гр. майонеза,
  • 2 чаени лъжички горчица,
  • 8 малки рибки аншоа,
  • 200 гр. шунка,
  • черен пипер
  • сол на вкус.

За украсата:

  • лимон,
  • 2 сварени моркова,
  • 6-7 маслини,
  • копър или магданов.

Как се правят яйца с плънка от аншоа?

  1. Сварените яйца се обелват и се режат по дължина на половина.
  2. Жълтъците се изваждат и се смачкват.
  3. Към тях се добавят смляната аншоа, майонеза, сол, горчицата и черен пипер.
  4. Белтъците се пълнят с готовата смес.
  5. Дъното на голяма плоска чиния се постила със слой от майонезата.
  6. Върху нея се нареждат 16 неголеми тънки резенчета от шунката.
  7. Върху шунката се поставят напълнените белтъци.
  8. Всичко се залива с останалата майонеза.
  9. При желание майонезата може да се оцвети в зелено със сока от 1 връзка магданоз и една салата.
  10. Майонезата се поръсва със ситно нарязан копър.
  11. Отстрани около яйцата се прави украса от тънки резенчета лимон, от нарязаните на кръгчета сварени моркови, резенчета домати, ивички от маслини и др.
предишна статия
следваща статия
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Бърза Туршия на Баба за 1 час

Вижте една бърза туршия / трушия :) / от бабините рецепти, която става за по-малко от час. Малко за процесите при правенето на бърза туршия Мариноването...