Яйца с плънка от аншоа

Рецепта за яйца с плънка от аншоа

Продукти:

  • 8 бр.яйца ,
  • 320 гр. майонеза,
  • 2 чаени лъжички горчица,
  • 8 малки рибки аншоа,
  • 200 гр. шунка,
  • черен пипер
  • сол на вкус.

За украсата:

  • лимон,
  • 2 сварени моркова,
  • 6-7 маслини,
  • копър или магданоз.

Начин на приготвяне

  1. Сварените яйца се обелват и се режат по дължина на половина.
  2. Жълтъците се изваждат и се смачкват.
  3. Към тях се добавят смляната аншоа, майонеза, сол, горчицата и черен пипер.
  4. Белтъците се пълнят с готовата смес.
  5. Дъното на голяма плоска чиния се постила със слой от майонезата.
  6. Върху нея се нареждат 16 неголеми тънки резенчета от шунката.
  7. Върху шунката се поставят напълнените белтъци.
  8. Всичко се залива с останалата майонеза.
  9. При желание майонезата може да се оцвети в зелено със сока от 1 връзка магданоз и една салата.
  10. Майонезата се поръсва със ситно нарязан копър.
  11. Отстрани около яйцата се прави украса от тънки резенчета лимон, от нарязаните на кръгчета сварени моркови, резенчета домати, ивички от маслини и др.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Лесна рецепта за гъбена супа

Възползвайте се максимално от гъбите с тази приятна рецепта за гъбена супа, приготвена със сметана, лук и чесън. Може да сервирате за обяд или...

Яйца на очи с пресен лук

Необходими продукти за яйца...

Забулени яйца със сирене

Необходими продукти за забулени...

Фаршировани яйца с риба

Фаршировани яйца с риба Продукти...