Яйца с плънка от аншоа

Рецепта за яйца с плънка от аншоа

Продукти:

  • 8 бр.яйца ,
  • 320 гр. майонеза,
  • 2 чаени лъжички горчица,
  • 8 малки рибки аншоа,
  • 200 гр. шунка,
  • черен пипер
  • сол на вкус.

За украсата:

  • лимон,
  • 2 сварени моркова,
  • 6-7 маслини,
  • копър или магданоз.

Начин на приготвяне

  1. Сварените яйца се обелват и се режат по дължина на половина.
  2. Жълтъците се изваждат и се смачкват.
  3. Към тях се добавят смляната аншоа, майонеза, сол, горчицата и черен пипер.
  4. Белтъците се пълнят с готовата смес.
  5. Дъното на голяма плоска чиния се постила със слой от майонезата.
  6. Върху нея се нареждат 16 неголеми тънки резенчета от шунката.
  7. Върху шунката се поставят напълнените белтъци.
  8. Всичко се залива с останалата майонеза.
  9. При желание майонезата може да се оцвети в зелено със сока от 1 връзка магданоз и една салата.
  10. Майонезата се поръсва със ситно нарязан копър.
  11. Отстрани около яйцата се прави украса от тънки резенчета лимон, от нарязаните на кръгчета сварени моркови, резенчета домати, ивички от маслини и др.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Забулени яйца с аспержи

Продукти за забулени яйца с аспержи Продукти:8 бр. яйца, 400 гр. руска салата, 2 домата, 6 листа от зелена салата, 200 гр. аспержи 200...

Яйца на очи с пресен лук

Необходими продукти за яйца...