Рецепта за яйца с плънка от аншоа
Продукти:
- 8 бр.яйца ,
- 320 гр. майонеза,
- 2 чаени лъжички горчица,
- 8 малки рибки аншоа,
- 200 гр. шунка,
- черен пипер
- сол на вкус.
За украсата:
- лимон,
- 2 сварени моркова,
- 6-7 маслини,
- копър или магданоз.
Начин на приготвяне
- Сварените яйца се обелват и се режат по дължина на половина.
- Жълтъците се изваждат и се смачкват.
- Към тях се добавят смляната аншоа, майонеза, сол, горчицата и черен пипер.
- Белтъците се пълнят с готовата смес.
- Дъното на голяма плоска чиния се постила със слой от майонезата.
- Върху нея се нареждат 16 неголеми тънки резенчета от шунката.
- Върху шунката се поставят напълнените белтъци.
- Всичко се залива с останалата майонеза.
- При желание майонезата може да се оцвети в зелено със сока от 1 връзка магданоз и една салата.
- Майонезата се поръсва със ситно нарязан копър.
- Отстрани около яйцата се прави украса от тънки резенчета лимон, от нарязаните на кръгчета сварени моркови, резенчета домати, ивички от маслини и др.