Продукти за яйца с винен сос
Продукти:
- 8 – 10 бр. яйца,
- 230 гр. шунка,
- 50 гр. краве масло ,
- 3 супени лъжици брашно,
- 200 гр. бяло вино,
- половин лимон,
- копър или магданоз,
- горчица 1 супена лъжица,
- сметана 100 гр.,
- черен пипер,
- сол.
Начин на приготяне
- Яйцата се варят 6-7 минути и потапят се в студена вода.
- Обелват се внимателно.
- Режат се по дължина на половина.
- Шунката се реже на тънки слайсове, нужни около 15-20 слайса.
- Подрежда се в подходящ плосък съд.
- Върху всяко парче шунка се слага половин яйце.
Начин на приготвяне на винен сос:
- Маслото се разтопява на котлона.
- Добавя се брашното и се запържва до леко зачервяване.
- Залива се с бялото вино и една чаена чаша топла вода.
- Сосът се вари на слаб огън 6-7 минути като бъркате постоянно.
- Накрая се добавят сокът на половин лимон, горчица, черен пипер и сол.
- След като сосът се дръпне от огъня, добавяте и сметаната.
- Яйцата се заливат със соса.
- Отгоре се поръсват със ситно нарязан копър / магданоз.
Да ви е сладко!