Яйца с винен сос

Необходими продукти за яйца с винен сос

Продукти:

  • 8 – 10 бр. яйца,
  • 230 гр. шунка,
  • 50 гр. краве масло ,
  • 3 супени лъжици брашно,
  • 200 гр. бяло вино,
  • половин лимон,
  • копър или магданоз,
  • горчица 1 супена лъжица,
  • сметана 100 гр.,
  • черен пипер,
  • сол.

Рецепта за яйца с винен сос

  1. Яйцата се варят 6-7 минути и потапят се в студена вода.
  2. Обелвеат се внимателно.
  3. Режат се по дължина на половина.
  4. Шунката се реже на тънки слайсове, нужни около 15-20 слайса.
  5. Подрежда се в подходящ плосък съд.
  6. Върху всяко парче шунка се слага половин яйце.

Начин на приготвяне на винен сос:

  1. Маслото се разтопява на котлона.
  2. Добавя се брашното и се запържва до леко зачервяване.
  3. Залива се с бялото вино и една чаена чаша топла вода.
  4. Сосът се вари на слаб огън 6-7 минути като бъркате постоянно.
  5. Накрая се добавят сокът на половин лимон, горчица, черен пипер и сол.
  6. След като сосът се дръпне от огъня, добавяте и сметаната.
  7. Яйцата се заливат със соса.
  8. Отгоре се поръсват със ситно нарязан копър / магданоз.

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Рецепта за яйца със сос бешамел

Необходими продукти за яйца със сос бешамел Продукти: яйца 8 бр., картофи 1/2 кг, щипка сол. За сос бешамел: масло 1 супена лъжица, брашно...

Как се прави Шоколадов крем

Рецепта за шоколадов крем Продукти:...

Яйца с плънка от месо

Необходими продукти за яйца...

Яйца с млечен сос

Необходими продукти за яйца...

Най-добрата пилешка супа

Това е най-добрата рецепта...

Омлет с пресни колбаси

Необходими продукти за омлет...