Яйца с винен сос

Продукти за яйца с винен сос

Продукти:

  • 8 – 10 бр. яйца,
  • 230 гр. шунка,
  • 50 гр. краве масло ,
  • 3 супени лъжици брашно,
  • 200 гр. бяло вино,
  • половин лимон,
  • копър или магданоз,
  • горчица 1 супена лъжица,
  • сметана 100 гр.,
  • черен пипер,
  • сол.

Начин на приготяне

  1. Яйцата се варят 6-7 минути и потапят се в студена вода.
  2. Обелват се внимателно.
  3. Режат се по дължина на половина.
  4. Шунката се реже на тънки слайсове, нужни около 15-20 слайса.
  5. Подрежда се в подходящ плосък съд.
  6. Върху всяко парче шунка се слага половин яйце.

Начин на приготвяне на винен сос:

  1. Маслото се разтопява на котлона.
  2. Добавя се брашното и се запържва до леко зачервяване.
  3. Залива се с бялото вино и една чаена чаша топла вода.
  4. Сосът се вари на слаб огън 6-7 минути като бъркате постоянно.
  5. Накрая се добавят сокът на половин лимон, горчица, черен пипер и сол.
  6. След като сосът се дръпне от огъня, добавяте и сметаната.
  7. Яйцата се заливат със соса.
  8. Отгоре се поръсват със ситно нарязан копър / магданоз.

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Жълт крем с пресни плодове

Рецепта за жълт крем с пресни плодове Продукти:сурови жълтъци 4 бр., пресни плодове (ягоди, череши, вишни и др.) 500 гр., захар 1 чаена...

Еклери рецепта (с крем)

Еклери рецепта: Чудили ли...

Зелена салата с яйца

Продукти за зелена салата...

Яйца на очи върху картофено пюре

Необходими продукти за яйца...

Гъбки от яйца

Продукти за гъбки от...