Яйца с винен сос

Необходими продукти за яйца с винен сос

Продукти:

  • 8 – 10 бр. яйца,
  • 230 гр. шунка,
  • 50 гр. краве масло ,
  • 3 супени лъжици брашно,
  • 200 гр. бяло вино,
  • половин лимон,
  • копър или магданоз,
  • горчица 1 супена лъжица,
  • сметана 100 гр.,
  • черен пипер,
  • сол.

Рецепта за яйца с винен сос

  1. Яйцата се варят 6-7 минути и потапят се в студена вода.
  2. Обелвеат се внимателно.
  3. Режат се по дължина на половина.
  4. Шунката се реже на тънки слайсове, нужни около 15-20 слайса.
  5. Подрежда се в подходящ плосък съд.
  6. Върху всяко парче шунка се слага половин яйце.

Начин на приготвяне на винен сос:

  1. Маслото се разтопява на котлона.
  2. Добавя се брашното и се запържва до леко зачервяване.
  3. Залива се с бялото вино и една чаена чаша топла вода.
  4. Сосът се вари на слаб огън 6-7 минути като бъркате постоянно.
  5. Накрая се добавят сокът на половин лимон, горчица, черен пипер и сол.
  6. След като сосът се дръпне от огъня, добавяте и сметаната.
  7. Яйцата се заливат със соса.
  8. Отгоре се поръсват със ситно нарязан копър / магданоз.

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Подлучени яйца

Необходими продукти за подлучени яйца Продукти за една порция: 2 бр. яйца , 200 гр. кисело мляко, 1 лъжица масло, чесън, черен пипер, сол. Рецепта...

Фаршировани яйца с грах

Необходими продукти за фаршировани...

Зелена салата с яйца

Необходими продукти за зелена...

Омлет със сланина

Необходими прдукти за омлет...

Рецепта за бял крем с глюкоза

Бял крем с глюкоза Продукти:...

Фаршировани яйца с риба

Фаршировани яйца с риба Продукти...