Необходими продукти за яйца със зеле и кашкавал
Продукти:
- 4 яйца,
- 1/2 главапрясно зеле ,
- 70 гр олио,
- 1 чаена чаша прясно мляко,
- 180 гр кашкавал,
- червен пипер,
- сол.
Рецепта за яйца със зеле и кашкавал
- Нарязвате зелето на ивици, посолявате го и го намачквате.
- Задушавате го в горещо олио до омекване.
- Подправяте се с червен пипер.
- Половината от зелето се изсипва в намазана с олио тава.
- Поръсвате с настърган кашкавал.
- Отгоре се подрежда и другата половина от зелето.
- Залива се с предварително разбитите яйца с прясното мляко.
- Ястието се поставя в гореща фурна и се запича до зачервяване.
Вече знаете как се прави! Добър апетит!