Яйца в желе

Необходими продукти за яйца в желе

Продукти:

  • яйца 6 бр.,
  • 2,3 кисели краставички
  • червени чушки 2 бр.,
  • руска салата 100 гр.,
  • желатин 1 1/2 супена лъжица,
  • магданоз,
  • сол.

Как се правят яйца в желе?

  1. Разтваряте желатина в 400 грама студена вода за около 20 минути и се поставя на котлона да се загрее до 60 градуса.
  2. Сварените яйца се обелват и се нарязват на кръгчета или резенчета
  3. Една трета от желатина се излива на дъното на дълбока съдина.
  4. Поставяте съда в хладилника, за да стегне.
  5. Краставичките и пиперките се нарязват на кръгчета и се подреждат върху стегналия желатин.
  6. Поръсвате с магданоз.
  7. Зеленчуците се заливат със слой желатин и съдът отново се поставя в хладилника. След като желатинът стегне, върху него се подреждат яйцата.
  8. Покриват се с нов тънък слой желатин и пак се връщат в хладилника.
  9. Може да  смесите руска салата с останалия желатин и с нея се згарнират желатиновите айца. Съдът се поставя пак в хладилника, за да стегне заедно с руската салата.
  10. Преди поднасянето на масата съдът се потапя за няколко минути в гореща вода и се обръща върху плоска чиния.
  11. Гарнирате по желание с домати и магданоз.
предишна статия
следваща статия
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията