Рецепта за яйца в желе
Продукти:
- яйца 6 бр.,
- 2,3 кисели краставички
- червени чушки 2 бр.,
- руска салата 100 гр.,
- желатин 1 1/2 супена лъжица,
- магданоз,
- сол.
Начин на приготвяне
- Разтваряте желатина в 400 грама студена вода за около 20 минути и се поставя на котлона да се загрее до 60 градуса.
- Сварените яйца се обелват и се нарязват на кръгчета или резенчета
- Една трета от желатина се излива на дъното на дълбока съдина.
- Поставяте съда в хладилника, за да стегне.
- Краставичките и пиперките се нарязват на кръгчета и се подреждат върху стегналия желатин.
- Поръсвате с магданоз.
- Зеленчуците се заливат със слой желатин и съдът отново се поставя в хладилника. След като желатинът стегне, върху него се подреждат яйцата.
- Покриват се с нов тънък слой желатин и пак се връщат в хладилника.
- Може да смесите руска салата с останалия желатин и с нея се згарнират желатиновите айца. Съдът се поставя пак в хладилника, за да стегне заедно с руската салата.
- Преди поднасянето на масата съдът се потапя за няколко минути в гореща вода и се обръща върху плоска чиния.
- Гарнирате по желание с домати и магданоз.