Необходими продукти за желирана майонеза
Продукти:
- майонеза 400 гр.,
- сметана (кисело мляко) 2 супени лъжици,
- желатин 1 супена лъжица,
- бяло вино 50 гр.,
- магданоз.
Начин на приготвяне
- Майонезата се приготвя но описания в ТАЗИ рецепта.
- Сметаната се разбива и се смесва с майонезата.
- Добавят се виното, цели листенца от магданоз и 3 супени лъжици вода.
- Всичко се обърква добре.
- Желатинът се оставя да престои около 30 мин. в 100 гр. студена вода.
- След това се поставя на огъня да се затопли до около 00′.
- Сваля се от огъня и леко се охлажда. Изсипва се на тънка струйка в приготвената майонеза.
- Със соса, преди да е желирал, се заливат пълнени, варени или забулени яйца, варено и накъсано на парчета месо, риби, месо от птици и др.