НачалоКулинарни рецептиРецепта за желирана майонеза

Рецепта за желирана майонеза

Необходими продукти за желирана майонеза

Продукти:

  • майонеза 400 гр.,
  • сметана (кисело мляко) 2 супени лъжици,
  • желатин 1 супена лъжица,
  • бяло вино 50 гр.,
  • магданоз.

Как се прави желирана майонеза?

  1. Майонезата се приготвя но описания в ТАЗИ рецепта.
  2. Сметаната се разбива и се смесва с майонезата.
  3. Добавят се виното, цели листенца от магданоз и 3 супени лъжици вода.
  4. Всичко се обърква добре.
  5. Желатинът се оставя да престои около 30 мин. в 100 гр. студена вода.
  6. След това се поставя на огъня да се затопли до около 00′.
  7. Сваля се от огъня и леко се охлажда. Изсипва се на тънка струйка в приготвената майонеза.
  8. Със соса, преди да е желирал, се заливат пълнени, варени или забулени яйца, варено и накъсано на парчета месо, риби, месо от птици и др.
предишна статия
следваща статия
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Яйца на очи с гъби

Необходими продукти за яйца на очи с гъби Продукти за 4 порции 20гр краве масло, 8 яйца, гъби 500 гр., смлян черен пипер, червен пипер, ...

Яйца на очи върху картофено пюре

Необходими продукти за яйца...

Рецепта за Пълнена целувка

Необходими придукти за пълнена...

Бърза и лесна майонеза

Необходими продукти за бърза...

Крем какао с яйца

Рецепта за Крем какао...