Рецепта за желирана майонеза

Необходими продукти за желирана майонеза

Продукти:

  • майонеза 400 гр.,
  • сметана (кисело мляко) 2 супени лъжици,
  • желатин 1 супена лъжица,
  • бяло вино 50 гр.,
  • магданоз.

Начин на приготвяне

  1. Майонезата се приготвя но описания в ТАЗИ рецепта.
  2. Сметаната се разбива и се смесва с майонезата.
  3. Добавят се виното, цели листенца от магданоз и 3 супени лъжици вода.
  4. Всичко се обърква добре.
  5. Желатинът се оставя да престои около 30 мин. в 100 гр. студена вода.
  6. След това се поставя на огъня да се затопли до около 00′.
  7. Сваля се от огъня и леко се охлажда. Изсипва се на тънка струйка в приготвената майонеза.
  8. Със соса, преди да е желирал, се заливат пълнени, варени или забулени яйца, варено и накъсано на парчета месо, риби, месо от птици и др.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Салата с макарони и майонеза

Това е класическа, вкусна и толкова лесна рецепта за салата с макарони! Направено с класически основни съставки, включително целина, червен пипер и лук и...

Домашна майонеза

Лесната домашна майонеза е...

Как се прави извара?

Тази рецепта за домашно...