Рецепта за желирана майонеза

Необходими продукти за желирана майонеза

Продукти:

  • майонеза 400 гр.,
  • сметана (кисело мляко) 2 супени лъжици,
  • желатин 1 супена лъжица,
  • бяло вино 50 гр.,
  • магданоз.

Как се прави желирана майонеза?

  1. Майонезата се приготвя но описания в ТАЗИ рецепта.
  2. Сметаната се разбива и се смесва с майонезата.
  3. Добавят се виното, цели листенца от магданоз и 3 супени лъжици вода.
  4. Всичко се обърква добре.
  5. Желатинът се оставя да престои около 30 мин. в 100 гр. студена вода.
  6. След това се поставя на огъня да се затопли до около 00′.
  7. Сваля се от огъня и леко се охлажда. Изсипва се на тънка струйка в приготвената майонеза.
  8. Със соса, преди да е желирал, се заливат пълнени, варени или забулени яйца, варено и накъсано на парчета месо, риби, месо от птици и др.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Забулени яйца с аспержи

Необходими продукти за забулени яйца с аспержи Продукти: 8 бр. яйца, 400 гр. руска салата, 2 домата, 6 листа от зелена салата, 200 гр. аспержи ...