Рецепта за желирана майонеза

Необходими продукти за желирана майонеза

Продукти:

  • майонеза 400 гр.,
  • сметана (кисело мляко) 2 супени лъжици,
  • желатин 1 супена лъжица,
  • бяло вино 50 гр.,
  • магданоз.

Начин на приготвяне

  1. Майонезата се приготвя но описания в ТАЗИ рецепта.
  2. Сметаната се разбива и се смесва с майонезата.
  3. Добавят се виното, цели листенца от магданоз и 3 супени лъжици вода.
  4. Всичко се обърква добре.
  5. Желатинът се оставя да престои около 30 мин. в 100 гр. студена вода.
  6. След това се поставя на огъня да се затопли до около 00′.
  7. Сваля се от огъня и леко се охлажда. Изсипва се на тънка струйка в приготвената майонеза.
  8. Със соса, преди да е желирал, се заливат пълнени, варени или забулени яйца, варено и накъсано на парчета месо, риби, месо от птици и др.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца по панагюрски

Необходими продукти за яйца по панагюрски Продукти за 1 порция:2 бр. яйца , 20гр краве масло, 1 чаена чаша кисело мляко, оцет, червен...

Лесна рецепта за гъбена супа

Възползвайте се максимално от...

Рецепта за сладък яйчен сос

Необходими продукти за сладък...

Гъбки от яйца

Продукти за гъбки от...

Как се прави айвар?

Българската кухня е пълна...