НачалоКулинарни рецептиРецепта за яйца със сос бешамел

Рецепта за яйца със сос бешамел

Необходими продукти за яйца със сос бешамел

Продукти:

За сос бешамел:

  • масло 1 супена лъжица,
  • брашно 2 супени лъжици,
  • сметана 2 чаени чаши,
  • 2 сурови жълтъка.

Начин на приготвяне

След като се свалят от огъня, твърдо сварените яйца се потапят за момент в студена вода и се обелват от черупката.

  1. Сваряват се картофите.
  2. Още топли се нарязват на резенчета.
  3. Нарязват се на резенчета и яйцата.
  4. В огнеупорна салатиера се подреждат на пластове картофите и яйцата.
  5. Посоляват се и се заливат с горещ сос бешамел.
  6. Салатиерата се поставя за 2 мин. във фурната и се сервира още топла на масата.

Соса се приготвя по следния начин:

  1. Маслото се разтопява на огъня.
  2. Добавя се брашното.
  3. При непрекъснато бъркане се излива по малко от сметаната.
  4. Сместа се сваля от огъня, леко се охлажда и се добавят 2-та разбити жълтъка.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Варени яйца по унгарски

Рецепта за варени яйца по унгарски Продукти: домати 4 бр., краве масло 2 супени лъжици, червен пипер 1 чаена лъжичка, твърдо сварени яйца 6 бр., ...

Яйца на очи върху картофено пюре

Необходими продукти за яйца...

Как се прави айвар?

Българската кухня е пълна...

Салата с яйца и пресен чесън

Небходими продукти за салата...

Как се прави крем ванилия

Необходими продукти за Крем...