НачалоКулинарни рецептиРецепта за яйца със сос бешамел

Рецепта за яйца със сос бешамел

Необходими продукти за яйца със сос бешамел

Продукти:

За сос бешамел:

  • масло 1 супена лъжица,
  • брашно 2 супени лъжици,
  • сметана 2 чаени чаши,
  • 2 сурови жълтъка.

Как се правят яйца със сос бешамел

След като се свалят от огъня, твърдо сварените яйца се потапят за момент в студена вода и се обелват от черупката.

  1. Сваряват се картофите.
  2. Още топли се нарязват на резенчета.
  3. Нарязват се на резенчета и яйцата.
  4. В огнеупорна салатиера се подреждат на пластове картофите и яйцата.
  5. Посоляват се и се заливат с горещ сос бешамел.
  6. Салатиерата се поставя за 2 мин. във фурната и се сервира още топла на масата.

Сос бешамел се приготвя по следния начин:

  1. Маслото се разтопява на огъня.
  2. Добавя се брашното.
  3. При непрекъснато бъркане се излива по малко от сметаната.
  4. Сместа се сваля от огъня, леко се охлажда и се добавят 2-та разбити жълтъка.
предишна статия
следваща статия
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Яйца на очи с гъби

Необходими продукти за яйца на очи с гъби Продукти за 4 порции 20гр краве масло, 8 яйца, гъби 500 гр., смлян черен пипер, червен пипер, ...

Яйца с млечен сос

Необходими продукти за яйца...

Как се прави извара?

Тази рецепта за домашно...

Варени яйца върху ориз с домати

Необходими продукти за варени...

Запеканка с яйца

Необходими продукти за запеканка...

Яйца със сос тартар

Необходими продукти за яйца...

Фаршировани яйца с шунка

Рецепта за фaршировани яйца...