Рецепта за яйца със сос бешамел

Необходими продукти за яйца със сос бешамел

Продукти:

За сос бешамел:

  • масло 1 супена лъжица,
  • брашно 2 супени лъжици,
  • сметана 2 чаени чаши,
  • 2 сурови жълтъка.

Начин на приготвяне

След като се свалят от огъня, твърдо сварените яйца се потапят за момент в студена вода и се обелват от черупката.

  1. Сваряват се картофите.
  2. Още топли се нарязват на резенчета.
  3. Нарязват се на резенчета и яйцата.
  4. В огнеупорна салатиера се подреждат на пластове картофите и яйцата.
  5. Посоляват се и се заливат с горещ сос бешамел.
  6. Салатиерата се поставя за 2 мин. във фурната и се сервира още топла на масата.

Соса се приготвя по следния начин:

  1. Маслото се разтопява на огъня.
  2. Добавя се брашното.
  3. При непрекъснато бъркане се излива по малко от сметаната.
  4. Сместа се сваля от огъня, леко се охлажда и се добавят 2-та разбити жълтъка.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Леща Гореща – Рецепта за леща :)

Тази лесна рецепта за леща се прави бързо с предимно обикновени съставки. Не забравяйте да подготвите съставките си, преди да започнете да готвите! Рецептата...

Как се прави айвар?

Българската кухня е пълна...

Запечени яйца с гъби

Рецепта за запечени яйца...

Фаршировани яйца с шунка

Рецепта за фaршировани яйца...

Салата с яйца и пресен чесън

Небходими продукти за салата...