Рецепта за яйца със сос бешамел

Необходими продукти за яйца със сос бешамел

Продукти:

За сос бешамел:

  • масло 1 супена лъжица,
  • брашно 2 супени лъжици,
  • сметана 2 чаени чаши,
  • 2 сурови жълтъка.

Как се правят яйца със сос бешамел

След като се свалят от огъня, твърдо сварените яйца се потапят за момент в студена вода и се обелват от черупката.

  1. Сваряват се картофите.
  2. Още топли се нарязват на резенчета.
  3. Нарязват се на резенчета и яйцата.
  4. В огнеупорна салатиера се подреждат на пластове картофите и яйцата.
  5. Посоляват се и се заливат с горещ сос бешамел.
  6. Салатиерата се поставя за 2 мин. във фурната и се сервира още топла на масата.

Сос бешамел се приготвя по следния начин:

  1. Маслото се разтопява на огъня.
  2. Добавя се брашното.
  3. При непрекъснато бъркане се излива по малко от сметаната.
  4. Сместа се сваля от огъня, леко се охлажда и се добавят 2-та разбити жълтъка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Рецепта за плодов крем

Необходими продукти за плодов крем Продукти: плодове (банани или пъпеши, ягоди, череши и др.) 500 гр., сметана 1 чаена чаша, захар 150 гр., белтъци...