Рецепта за снежни топки с яйца
Продукти:
- яйца 5 бр.,
- прясно мляко 1/2 л,
- захар 150 гр.,
- брашно супена лъжица,
- 1 ванилия.
Начин на приготвяне
- Белтъците на петте яйца се отделят от жълтъците и се разбиват на гъст сняг с малко захар.
- Отделно се разбиват жълтъците.
- Прясното мляко се слага на огъня да заври.
- В него се пускат със супена лъжица топки от разбития белтък.
- Като поврят малко, се обръщат от другата страна, изваждат се с решетъчна лъжица и се оставят да се охладят.
- Във врящото мляко се слагат захарта, ванилията, брашното, разтворено в малко студена вода, и при непрекъснато бъркане се изсипват на тънка струйка разбитите жълтъци.
- Кремът се бърка и оставя па огъня до сгъстяването му.
- Разлива се в чашките или купичките за сервиране и се украсява с две-три снежни топки.
Да ви е вкусно!