Необходими продукти за руска салата
Продукти:
- 500 гр. картофи,
- 4 средно големи моркова,
- грах 1/2 чаена чаша,
- 200гр шунка (колбас или кренвирши),
- 6 кисели краставички /корнишони/,
- 10-15 маслини,
- сол.
За майонезата:
- сурови жълтъци 4 бр.,
- 420 олио,
- половин лимон,
- кисело мляко 2 супени лъжици,
- черен пипер.
Как да приготвите салатата
- Шунката или колбаса заедно с киселите краставички се нарязват па малки кубченца.
- Грахът се сварява в подсолена вода докато стане мек и не хрупа.
- Картофите и морковите се сваряват, обелват се и се нарязват на малки кубчета.
- Всичко се изсипва в дълбока купа, посолява се и се обърква.
- Майонезата се приготвя по метода описан ТУК.
- Майонезата се слага при нарязаните зеленчуци.
- Сместа се разбърква, изсипва се в дълбока салатиера.
- Оформя се за поднасяне, като се заглажда отгоре с нож.
- По средата се украсява с цели маслинки.
Да ви е сладко!