Продукти за руска салата с яйца (гъбки)
Продукти:
- яйца 5 бр.,
- 250 гр. руска салата,
- 120 гр майонеза ,
- пет пресни малки домата,
- магданоз,
- сол.
Начин на приготвяне
(като гъбки)
- Сварявате яйцата за 6-7 минути.
- Потапяте ги за малко в студена вода за да ги обелите по-лесно.
- Режете ги на половин по късата страна
- Жълтъците се изваждат и се смачкват с лужица.
- Смесват се с майонеза и малко сол и се пълните белтъците.
- Руската салата се разстила в подходящ съд.
- Върху нея се подреждат напълнените половинки от яйцата.
- Режете доматите на половинки, почиствате ги и ги поставят върху напълнените яйца като шапка на гъбка.
- Върху доматите с помощта на шприц се правят жълти точки от майонеза.