Необходими продукти за салата с яйца и гъби
Продукти:
- 4 твърдо сварени жълтъка,
- 4 супени лъжици олио,
- пресни гъби 500 гр.,
- 1/2 лимон,
- магданоз,
- черен пипер,
- сол.
Начин на приготвяне
- Гъбите се измиват и се нарязват се на парченца
- Сварявате ги в подсолена вода.
- Твърдо сварените жълтъци се смачкват добре с вилица.
- Добавят се черен пипер и сол на вкус.
- Прибавяте и сокът на половин лимон и оило.
- Гъбите се заливат с жълтъчената смес, омесват се леко и се слагат в плоска чиния.
- Отгоре се поръсват със ситно нарязан магданоз.
По желания може да гарнирате с ядки.
Да ви е сладко!