Необходими продукти за салата с риба и майонеза
Продукти:
- 400 гр. скумрия, бяла или друга риба,
- целина 50 гр,
- 3 моркова,
- 5 корнишона
- смлян черен пипер,
- сол.
За майонезата:
- бяло вино 3 супени лъжици,
- горчица 1 чаена лъжичка,
- 2 сурови жълтъка,
- 200 гр олио,
- смлян черен пипер,
- сол.
За украсата:
- маслини 10—15 бр.,
- твърдо сварени яйца 2 бр.,
- корнишони — 2 бр.,
- магданоз.
Начин на приготвяне
- Почистената и добре измита риба се сварява в осолена вода.
- Отстраняват се кожата и костите.
- Рибата се нарязва на тънки филета.
- Морковите и целината също се сваряват, обелват и нарязват на кубчета.
- Режат се на кубчета и киселите краставички.
- Всичко това смесва добре и се добавя черен пипер и сол на вкус.
- Сместа се изсипва на купчинка подхидящша чиния.
- Майонезата се приготвя по начин описан тук.
- Към нея се добавят бялото вино, горчицата, смлян черен пипер и сол на вкус.
- С готовата майонеза се залива зеленчуковата смес.
Оформя се като купичка и се украсява с маслините, сварени яйца, кисели краставички, магданоз и друго по желания.
Да ви е вкусно!