НачалоКулинарни рецептиВарени яйца по унгарски

Варени яйца по унгарски

Необходими продукти за варени яйца по унгарски

Продукти:

  • домати 4 бр.,
  • краве масло 2 супени лъжици,
  • червен пипер 1 чаена лъжичка,
  • твърдо сварени яйца 6 бр.,
  • лук 1 глава,
  • малко сол.

Как правят яйца по унгарски?

  1. Яйцата се сваряват (твърдо сварени) и се обелват.
  2. Нарязват се на тънки резени.
  3. Лукът и доматите също се нарязват на дребно и се запържват в кравето масло.
  4. Добавят се червен пипер и сол на вкус.
  5. Резените от яйцата се подреждат в чиния и се заливат със соса, приготвен от лука и доматите.
  6. Сервират се на масата докато са топли.

Да ви е вкусно!

Подобни статии
Още от категорията

Ябълков пудинг с крем ванилия

Нужни продукти за ябълков пудинг с крем ванилия Продукти: ябълки 1 кг, бишкоти 200 гр., захар 100 г, краве масло 125 гр.. За крем ванилия 3...

Яйца на очи върху сирене

Необходими продукти за яйца...

Палачинки с яйца

Необходими продукти за палачинки...