Продукти за забулени яйца с аспержи
Продукти:
- 8 бр. яйца,
- 400 гр. руска салата,
- 2 домата,
- 6 листа от зелена салата,
- 200 гр. аспержи
- 200 гр. майонеза,
- оцет, 1 лимон,
- сол.
Начин на приготвяне
- Яйцата се пошират едно по едно.
- Върху голяма чиния се разстила руската салата.
- Върху нея подреждате забулените яйца.
- В отделен съд се изстисква сокът на два домата.
- Доматеният сок се смесва с майонезата.
- С оцветената от доматите в розово майонеза се заливат забулените яйца.
- Отгоре се украсяват с нарязаните на ситно аспержи и листа от зелена салата.
- Около яйцата се нареждат тънко нарязани резенчета от лимон.
Да ви е сладко!