Запечени яйца с гъби

Рецепта за запечени яйца с гъби

Продукти:

  • яйца 8 бр.,
  • краве масло 50 гр.,
  • прясно мляко 1 чаена чаша,
  • гъби печурки 250 гр.,
  • брашно 1 супена лъжица,
  • магданоз,
  • черен пипер,
  • сол.

Яйцата се варят около 6 минути, потапяте ги в студена вода и ги обелвате. След това се разрязват на две половини.

Начин на приготвяне

  1. Почиствате гъбите, измиват се, нарязват се и ги запържвате малко в краве масло.
  2. Посипвате ги с брашното, разбърквате ги добре, добавяте студено прясно мляко, сол и черен пипер на вкус.
  3. В глинен съд или в гювече, намазан с масло, подреждате половинките от яйцата с жълтъка обърнат нагоре.
  4. Заливате с приготвения сос с гъби.
  5. Отгоре се нареждат няколко бучки краве масло.
  6. Ястието се поставя в загрята фурна и се запича до образуването на коричка.
  7. Сервира се докато е топло, поръсено със нарязан магданоз.
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Обикновена содена питка с брашно, вода, сол и сода

Обикновена содена питка  - може да не стане най-вскусния хляб на света, но все пак е хляб, постен е, и е подходящ за Бъдни...

Забулени яйца с гъби

Необходими продукти за забулени...

Лесен крем карамел

Необходими продукти за ;есен...

Подлучени яйца

Продукти за подлучени яйца за...

Зелена салата с яйца и сметана

Продукти за зелена салата...

Яйца със зеле и кашкавал

Необходими продукти за яйца...