НачалоКулинарни рецептиЗапечени яйца с гъби

Запечени яйца с гъби

Рецепта за запечени яйца с гъби

Продукти:

  • яйца 8 бр.,
  • краве масло 50 гр.,
  • прясно мляко 1 чаена чаша,
  • гъби печурки 250 гр.,
  • брашно 1 супена лъжица,
  • магданоз,
  • черен пипер,
  • сол.

Яйцата се варят около 6 минути, потапяте ги в студена вода и ги обелвате. След това се разрязват на две половини.

Начин на приготвяне

  1. Почиствате гъбите, измиват се, нарязват се и ги запържвате малко в краве масло.
  2. Посипвате ги с брашното, разбърквате ги добре, добавяте студено прясно мляко, сол и черен пипер на вкус.
  3. В глинен съд или в гювече, намазан с масло, подреждате половинките от яйцата с жълтъка обърнат нагоре.
  4. Заливате с приготвения сос с гъби.
  5. Отгоре се нареждат няколко бучки краве масло.
  6. Ястието се поставя в загрята фурна и се запича до образуването на коричка.
  7. Сервира се докато е топло, поръсено със нарязан магданоз.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Рецепта за желиран яйчен крем

Продукти: яйца 6 бр., брашно 2 супени лъжици, прясно мляко 1 чаена чаша, захар 1 чаена чаша, желатин 1 супена лъжица, стафиди 50 гр., ...

Салата с яйца и пресен чесън

Небходими продукти за салата...

Как се прави крем ванилия

Необходими продукти за Крем...

Салата с целина и майонеза

Необходими продукти  за салата...

Омлет с гъби и шунка

Необходими продукти за омлет...

Рецепта за целувки

Рецепта за пълнени целувки Продукти:...