Рецепта за запечени яйца с гъби
Продукти:
- яйца 8 бр.,
- краве масло 50 гр.,
- прясно мляко 1 чаена чаша,
- гъби печурки 250 гр.,
- брашно 1 супена лъжица,
- магданоз,
- черен пипер,
- сол.
Яйцата се варят около 6 минути, потапяте ги в студена вода и ги обелвате. След това се разрязват на две половини.
Начин на приготвяне
- Почиствате гъбите, измиват се, нарязват се и ги запържвате малко в краве масло.
- Посипвате ги с брашното, разбърквате ги добре, добавяте студено прясно мляко, сол и черен пипер на вкус.
- В глинен съд или в гювече, намазан с масло, подреждате половинките от яйцата с жълтъка обърнат нагоре.
- Заливате с приготвения сос с гъби.
- Отгоре се нареждат няколко бучки краве масло.
- Ястието се поставя в загрята фурна и се запича до образуването на коричка.
- Сервира се докато е топло, поръсено със нарязан магданоз.