Запечени яйца с гъби

Необходими продукти за запечени яйца с гъби

Продукти:

  • яйца 8 бр.,
  • краве масло 50 гр.,
  • прясно мляко 1 чаена чаша,
  • гъби печурки 250 гр.,
  • брашно 1 супена лъжица,
  • магданоз,
  • черен пипер,
  • сол.

Яйцата се варят около 6 минути, потапяте ги в студена вода и ги обелвате. След това се разрязват на две половини.

Рецепта за яйца

  1. Почиствате гъбите, измиват се, нарязват се и ги запържвате малко в краве масло.
  2. Посипвате ги с брашното, разбърквате ги добре, добавяте студено прясно мляко, сол и черен пипер на вкус.
  3. В глинен съд или в гювече, намазан с масло, подреждате половинките от яйцата с жълтъка обърнат нагоре.
  4. Заливате с приготвения сос с гъби.
  5. Отгоре се нареждат няколко бучки краве масло.
  6. Ястието се поставя в загрята фурна и се запича до образуването на коричка.
  7. Сервира се докато е топло, поръсено със нарязан магданоз.
предишна статия
следваща статия
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Френски Макарони Рецепта стъпка по стъпка

Това е задълбочено ръководство за начинаещи за домашно приготвени френски макарони. Тази публикация включва изпитана в кухнята рецепта, плюс много съвети за успех, описания,...