Лесни кренвиршки

Няма нищо по хубаво от домашно приготвени домашни кренвиршки, ако идеята ви е да похапнете хот дог или да закусите нещо бързо. Отделете малко време за да ги по тази рецепта, и след това ще се чудите, защо не сте ги правили досега.

Лесни кренвиршки

За приготвянето им трябва да направите тестото, което не е никак сложно. Ако нямате време, може да използвате бутер тесто, но крайния резултат далеч няма да е същия и по-скоро ще ви доближи до купешките братовчеди на кренвиршката.

Необходими продукти

  • брашно;
  • 1 яйце;
  • 50 мл. олио.
  • 300 мл. мляко (прясно);
  • 1 пакетче суха мая;
  • 2 с.л. кисело мляко;
  • 2 ч.л. захар;
  • 1 ч.л. сол.

Как да ги направите

кренвиршкиразточване на тесто за кренвиршки

За да направите тестото, предварително затопляте млякото. След това добавете захарта, маята и около 3 лъжици брашно с връх. Разбъркайте добре и оставяте настрана за 10 мин.

Към тзи все още рядка смес добавяте едно цяло яйце, кисело мляко, оли и сол.  Попстепенно добавеяте брашното докато се получи меко и еластично тесто. Прехвърлете тестото в намазнена купа, покрийте с кърпа и я оставете на топло място за около час.

кренвиршки

След като тестот набъбне го преместете на плота и разточете правоъгълна кора, дебела 6-8 мм в зависимост от това, колко искате да са „дебели“ вашите кренвиршки. Следва да нарежете кората на ленти около 3 см широки.

Вземате цял кренвирш и започвате да увивате лентата от тесто около него в леко спираловидна форма, както е показано на снимката. Отбележетее, че краищата на тестяната лента, трябва да се презастъпват малко.

кренвиршки

След като сте увили тестото около всички кренвиршки, оставете да си починат за 20-30 минутки.

кренвиршки

Следва да намажете с жълтък и по желание може да ги поръсите с мак, сусам, чубрица или друго по ваш вкус.

Печете в предварително загрята фурна на 180 гр.  до готовност, което е обикновено 25-30 минути в зависимост от фурната.

Успех!

Не  нужно да отбелязваме че това далеч не е точно хотдог, но малко или много, тези квалификации опират до форма и начин на възприемане. Хотдога е печено хлебче с кренвирш или наденица, с добавени сосове. Е, ако желаете, какво по-лесно да добавите сос в тези кренвиршки, като ги разрежите от едната страна 🙂

Разгледайте и другите ни предложения за домашно приготвени вкусотии.

Още рецепти с тесто: Баница с праз лук, Дърпана баница

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Улични мекици

Улични мекици е вид класическа закуска, известна със своя стрхоте вкус, ефирна сърцевина и хрупкава златиста коричка. Те се приготвят от обикновени продукти, но...