НачалоКулинарни рецептиЯстия с месоКисело зеле със свинско на фурна - 2 варианта

Кисело зеле със свинско на фурна – 2 варианта

Рецептата днес – кисело зеле със свинско на фурна, ароматно и невероятно вкусно ястие, което му е още сезон и може лесно да приготвите стига да ви се намира още от така възбуждащото апетита кисело зеле.

За тази рецепта е хубаво да изберете прясно месо, а зелето по възможност да е домашно приготвено.

Кисело зеле със свинско на фурна

С тази изпитана Ви гарантираме, че ще останете доволни от крайния резултат, като почти няма къде да сбъркате стига да следвате стъпките по-долу.

Необходими продукти

Как да направите кисело зеле със свинско на фурна

Измийте и подсушете добре свинското месо. Капнете малко олио в подходяща тенджерка и запържете месцето до златисто. В същата мазнина добавете половината от предварително нарязаното кисело зеле, а върху него сложете запържените късове месо, като след това добавите и останалото зеле. Налейте в тенджерата 200мл зелев сок (ако ви се намира) и 200мл вода и оставете да се готви на слаб огън.

Когато месото е вече сготвено, отдръпнете ястието от котлона. Следва да запържите червения пипер в олио и да го прибавете  заедно и мерудията.

Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в подходяща тава. Печете на 180 градуса до готовност или както често се казва, докато остане само на мазнина.

Кисело зеле със свинско на фурна – втори вариант

  • 800 гр свинско месо;
  • 1000-1500гр кисело зеле;
  • 100 мл олио;
  • сушени чушки;
  • червен пипер;
  • сол (ако има нужда)
  • кимион.

Метода за приготвяне на този вариант не се различава много, разликата е в това че се използват сушени чушки, които добавят специфичен аромат и вкус на ястието. Кимиона от своя страна, който е изключително типичен за сушените мезета, допринася за по-богатия зимен вкус манджата. Със сигурност има хора, на които не им понася, но за тези които го харесват, е просто задължително да подправят свинското със зеле за още по-наситен вкус.

Успех!

Виж още: Яхния от свинско с картофи

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Варена риба с майонеза

Необходими продукти за варена риба с майонеза Продукти: 500 гр.пъстърва, бяла или друга риба, черен пипер на зърна, 1 морков, 1 дафинов лист, майонеза...