Рецептата днес – кисело зеле със свинско на фурна, ароматно и невероятно вкусно ястие, което му е още сезон и може лесно да приготвите стига да ви се намира още от така възбуждащото апетита кисело зеле.
За тази рецепта е хубаво да изберете прясно месо, а зелето по възможност да е домашно приготвено.
Кисело зеле със свинско на фурна
С тази изпитана Ви гарантираме, че ще останете доволни от крайния резултат, като почти няма къде да сбъркате стига да следвате стъпките по-долу.
Необходими продукти
- 700 свински ребра;
- 1 средно голяма глава кисело зеле;
- червен пипер;
- крива мерудия;
- олио.
Как да направите кисело зеле със свинско на фурна
Измийте и подсушете добре свинското месо. Капнете малко олио в подходяща тенджерка и запържете месцето до златисто. В същата мазнина добавете половината от предварително нарязаното кисело зеле, а върху него сложете запържените късове месо, като след това добавите и останалото зеле. Налейте в тенджерата 200мл зелев сок (ако ви се намира) и 200мл вода и оставете да се готви на слаб огън.
Когато месото е вече сготвено, отдръпнете ястието от котлона. Следва да запържите червения пипер в олио и да го прибавете заедно и мерудията.
Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в подходяща тава. Печете на 180 градуса до готовност или както често се казва, докато остане само на мазнина.
Кисело зеле със свинско на фурна – втори вариант
- 800 гр свинско месо;
- 1000-1500гр кисело зеле;
- 100 мл олио;
- сушени чушки;
- червен пипер;
- сол (ако има нужда)
- кимион.
Метода за приготвяне на този вариант не се различава много, разликата е в това че се използват сушени чушки, които добавят специфичен аромат и вкус на ястието. Кимиона от своя страна, който е изключително типичен за сушените мезета, допринася за по-богатия зимен вкус манджата. Със сигурност има хора, на които не им понася, но за тези които го харесват, е просто задължително да подправят свинското със зеле за още по-наситен вкус.
Успех!
Виж още: Яхния от свинско с картофи