Необходими продукти за варена риба с майонеза
Продукти:
- 500 гр.пъстърва, бяла или друга риба,
- черен пипер на зърна,
- 1 морков,
- 1 дафинов лист,
- майонеза 200 гр.,
- един лимон,
- целина 50 гр.,
- горчица,
- сол,
- черен пипер.
За украсата:
- 3 кисели краставички,
- 2 моркова (сварени),
- 8 маслини,
- магданоз.
Начин на приготвяне
- Почистете рибата, измийте я и я сварете в осолена вода, заедно с няколко зърна черен пипер, едно листо дафинов лист и един цял морков.
- Може да добавите и целина по желания.
- След като се извади от бульона, рибата се почиства добре от кости и кожа.
- Нарязва се на средно големи филета.
- Залива се със сок от половин лимон и с майонезата, която предварително е подправена с горчица, черен пипер и сол.
- Салатата се оформя в голяма плоска чиния.
- Украсява се с маслините, корнишоните, резенчета лимон, сварени моркови.
- Може да декорирате с късчета магданоз по желание.
Да ви е сладко!