Варена риба с майонеза

Необходими продукти за варена риба с майонеза

Продукти:

  • 500 гр.пъстърва, бяла или друга риба,
  • черен пипер на зърна,
  • 1 морков,
  • 1 дафинов лист,
  • майонеза 200 гр.,
  • един лимон,
  • целина 50 гр.,
  • горчица,
  • сол,
  • черен пипер.

За украсата:

  • 3 кисели краставички,
  • 2 моркова (сварени),
  • 8 маслини,
  • магданоз.

Начин на приготвяне

  1. Почистете рибата, измийте я и я сварете в осолена вода, заедно с няколко зърна черен пипер, едно листо дафинов лист и един цял морков.
  2. Може да добавите и целина по желания.
  3. След като се извади от бульона, рибата се почиства добре от кости и кожа.
  4. Нарязва се на средно големи филета.
  5. Залива се със сок от половин лимон и с майонезата, която предварително е подправена с горчица, черен пипер и сол.
  6. Салатата се оформя в голяма плоска чиния.
  7. Украсява се с маслините, корнишоните, резенчета лимон, сварени моркови.
  8. Може да декорирате с късчета магданоз по желание.

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Как да приготвите Kоледна пълнена пуйка като шеф готвач?

Дни преди Бъдни вечер ще споделим, как майсторите готвачи приготвят Пълнена пуйка, за да може да направите същото ако сте се спрели на това...

Яйца на очи върху шунка

Необходими продукти за яйца...

Салата с риба и сметана

Необходими продукти за салата...

Салата с аспержи и майонеза

Необходими продукти за салата...

Яйца в желе

Рецепта за яйца в...

Котлети от яйца

Рецепта за Котлети от...

Яйца обвити в шунка

Продукти за яйца обвити...