Печена тиква

Печена тиква – освен че е ароматен и полезен десерт, носи и много ползи за нашето здраве. Тиквата е много популярна сред есенно-зимните месеци и се използва в най-различни кулинарни рецепти от сладкиши до супи.

Печена тиква

Има десерти, има сладка и сладкиши, очите може да се напълнят при вида им, но нищо няма да накара ни направи толкова щастливи, колкото десерта от печена тиква със загоряла коричка.

И така, да пристъпим към рецептата, която както се досещате не е сложна, ще ви трябва фурна на разположение, тиква и захар. Тази рецепта е класическа без  други екстри и подправки.

Необходими продукти  за печена тиква

  • тиква;
  • захар;
  • растителна мазнина;
  • вода.

Начин на приготвяне

Печена тиква

Предварително загрейте фурната на 200 градуса Целзий.

Измийте тиквата и нарежете я на дълги парчета или кубчета (по желание), като почистите семената и кората.

Намажете тавата с малко мазнина и подредете нарязаната тиква равномерно, като оставите разстояние между парчетата или кубчетата, в зависимост от това, как сте ги нарязали. Може да сложите чаша или две вода.

Поръсвате  парчетата със захар на сладост по ваш вкус.

Поръсвате със захар на сладост по ваш вкус.

Печете във вече загрятата фурна за около 30-40 минути, докато тиквата стане мека и придобие онзи лек загар, който кара слюнката да ви се събере в устата.

Сервирайте тиквата топла и се насладете на вкуса, който ви предлага есента със  своите сезонни и пресни зеленчуци.

Да ви е сладко!

Ако обичате тиква, ви предлагаме и един сезонен кекс с тиква, който става за по-малко от 90 минути.

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Рецепта за желиран яйчен крем

Продукти: яйца 6 бр., брашно 2 супени лъжици, прясно мляко 1 чаена чаша, захар 1 чаена чаша, желатин 1 супена лъжица, стафиди 50 гр., ...

Как се прави крем ванилия

Необходими продукти за Крем...

Рецепта за плодов крем

Необходими продукти за плодов...