Рецепта за пълнени целувки
Продукти:
- пудра захар 500 гр.,
- 10 сурова белтъка,
- смлени орехови ядки 1 чаена чаша.
За пълнежа
- ягоди (пресни или от компот) или други плодове 400 гр.,
- сметана 1 чаена чаша,
- захар 3 супени лъжици.
Как се правят
- Сметаната се разбива с 50 гр. пудра захар.
- Белтъците се разбиват с 3 супени лъжици пудра захар с миксер или тел продължително време до получаване на твърд сняг.
- В кръгла дълбока тавичка се изсипва 1/3 от сместа върху намаслена хартия.
- Останалата смес се разпределя отстрани на тавичката така, че в средата да се получи вдлъбнатина.
- Пече се в слаба фурна и се изважда, преди целувката да порозовее.
Готовият сладкиш се пълни с ягодов (или от други плодове) пълнеж, приготвен по следния начин:
- сметаната се разбива и се изсипва в средата на целувката.
- 2/3 от ягодите се смачкват с вилица и се смесват със захарта.
- Изсипват се върху сметаната.
- Най-отгоре целувката се украсява с останалите цели ягоди.