НачалоКулинарни рецептиЯбълков пудинг с крем ванилия

Ябълков пудинг с крем ванилия

Нужни продукти за ябълков пудинг с крем ванилия

Продукти:

  • ябълки 1 кг,
  • бишкоти 200 гр.,
  • захар 100 г, краве масло 125 гр..

За крем ванилия

  • 3 сурови жълтъка,
  • прясно мляко 2 чаени чаши,
  • захар на пясък 80 гр.,
  • сметана 100 гр.,
  • пудра захар 2 супени лъжици,
  • 1 ванилия.

Как се прави Ябълков пудинг с крем ванилия

  1. Ябълките се обелват, почистват се от семето и се нарязват на парченца. Варят се в тенджерка с 1/2 чаена чаша вода и 100 г захар, след което се пасират на пюре.
  2. Маслото се загрява на огъня и в него се запържват ситно натрошените бишкоти. В намазана с масло и покрита с хартия тортена форма се подреждат половината от бишкотите.
  3. Заливат се с готовото ябълково пюре.
  4. Пюрето се покрива с останалите бишкоти. Пудингът се пече в слаба фурна около 30 мин.
  5. След като се охлади, се изважда от тортената форма и се сервира със заливка от крем ванилия.
  6. Кремът се приготвя по следния начин: жълтъците се разбиват със захарта на пясък до сгъстяване. Постепенно се прибавя сгорещеното прясно мляко. Сместа се поставя на тих огън и се вари при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
  7. Сметаната се разбива с 2 супени лъжици пудра захар и 1 ванилия.
  8. Добавя се към охладения крем и леко се разбърква.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Вкусни орехови бисквити

Нужни продукти за орехови бисквити Продукти: яйца 4 бр., 3/4 чаена чаша масло, 1 и 1/4 чаена чаша брашно, 3 супени лъжици кристална захар, 1...

Рецепти с лаваш

Лавашът е традиционно арменско...

Как се прави Шоколадов Пудинг

Необходими продукти за Шоколадов...

Рецепта за яйца с кафе

Необходими продукти за яйца...

Яйца под майонеза

Необходими продукти за яйца...

Яйца с хайвер

Необходими продукти за яйца...