НачалоКулинарни рецептиТуршии / зимнинаПукани люти чушки в буркан - уникални чушлета за зимата в марината

Пукани люти чушки в буркан – уникални чушлета за зимата в марината

Лесна и бърза рецепта за пукани люти чушки в буркан – вкусни чушлета за зимата в уникална марината от олио, оцет и копър. Зимнинатани носи редица ползи, които я правят чудесно и практично допълнение към вашия хранителен режим. Ето няколко от основните предимства на зимнината от пукани чушлета:

  • Прясно консервирана храна: самостоятелната подготовка на зимнината ви дава възможността да следите и гарантирате качеството и чистотата на продуктите, които консервирате, било то пукани люти чушки, туршии или друга зимнина.
  • Идеална, бърза и лесна зимнина: Зимнината може да бъде ползвана за бързо приготвяне на различни разядки, без голяма загуба на хранителна стойност, а вкуса е просто уникален.
  • Разнообразие в менюто с питателна разядка: пуканите чушлета ви дават възможността да създадете разнообразни и вкусни разядки през зимата, или просто да ги похапвате с обяда или вечерята.

Изпитана рецепта за пукани люти чушки в буркан

Когато правите своите пукани люти чушки е важно да се спазват хигиенните и безопасни практики при приготвянето и съхранението им. По този начин се застраховате, че тя остане остане дълго време годна за консумация. А сега, да преминем към рецепта за марината за пукани люти чушлета и необходимите продукти.

Продукти за пукани чушлета без варене

  • люти чушки или рибки;
  • 3 бутилки винен оцет (700мл.);
  • 1 кг. захар;
  • 1 с.л. ситна сол;
  • копър.

Марината за пукани люти чушки с оцет и олио

Маринатата ще стигне за около 5-6 буркана от 700мл.

Пукате чушлетата на котлона, като става по-лесно в тефлонов тиган или в някоя стара тавичка. После ги задушавате в найлонов плик за да омекнат и да се белят по-лесно.

Марината за пукани люти чушки с оцет и олио

След това ги нареждате плътно в бурканчета, като между тях слагате ситно нарязан  копър.

Изпитана рецепта за пукани люти чушки в буркан

От оцета, захарта и солта завирате марината, след което заливате чушките с нея Маринатата трябва да ги покрие. Готовите буркани затваряте с капачки.

пукани люти чушки

Не се овакумяват, макар че може да ги обърне с гърлото  на буркана надолу за да хлътне капачката и да извлече въздуха.

Сега вече се сдобихте с бърза и лесна рецепта за пукани люти чушки – префектната разядка за боб, яхнии и какво ли още не.

Бон апети!

Виж още една рецепта за пукани люти чушлета в буркан.

Знаете ли че, консумацията на храни, богати на витамин С, като люти чушки, могат да увеличат абсорбацията на желязо, което от своя страна повишава хемоглобина. В крайна сметка, хемоглобинът е вид протеин в червените кръвни клетки, които пък от своя страна пренасян кислорода в тялото ни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Кисело зеле в бидон – как се прави и съвет за бърза ферментация

Приготвянето на кисело зеле в бидон за зимата е не само традиционна практика в България, но и много полезна. Ето няколко причини, защо е...