Лесна и бърза рецепта за пукани люти чушки в буркан – вкусни чушлета за зимата в уникална марината от олио, оцет и копър. Зимнинатани носи редица ползи, които я правят чудесно и практично допълнение към вашия хранителен режим. Ето няколко от основните предимства на зимнината от пукани чушлета:
- Прясно консервирана храна: самостоятелната подготовка на зимнината ви дава възможността да следите и гарантирате качеството и чистотата на продуктите, които консервирате, било то пукани люти чушки, туршии или друга зимнина.
- Идеална, бърза и лесна зимнина: Зимнината може да бъде ползвана за бързо приготвяне на различни разядки, без голяма загуба на хранителна стойност, а вкуса е просто уникален.
- Разнообразие в менюто с питателна разядка: пуканите чушлета ви дават възможността да създадете разнообразни и вкусни разядки през зимата, или просто да ги похапвате с обяда или вечерята.
Изпитана рецепта за пукани люти чушки в буркан
Когато правите своите пукани люти чушки е важно да се спазват хигиенните и безопасни практики при приготвянето и съхранението им. По този начин се застраховате, че тя остане остане дълго време годна за консумация. А сега, да преминем към рецепта за марината за пукани люти чушлета и необходимите продукти.
Продукти за пукани чушлета без варене
- люти чушки или рибки;
- 3 бутилки винен оцет (700мл.);
- 1 кг. захар;
- 1 с.л. ситна сол;
- копър.
Марината за пукани люти чушки с оцет и олио
Маринатата ще стигне за около 5-6 буркана от 700мл.
Пукате чушлетата на котлона, като става по-лесно в тефлонов тиган или в някоя стара тавичка. После ги задушавате в найлонов плик за да омекнат и да се белят по-лесно.
След това ги нареждате плътно в бурканчета, като между тях слагате ситно нарязан копър.
От оцета, захарта и солта завирате марината, след което заливате чушките с нея Маринатата трябва да ги покрие. Готовите буркани затваряте с капачки.
Не се овакумяват, макар че може да ги обърне с гърлото на буркана надолу за да хлътне капачката и да извлече въздуха.
Сега вече се сдобихте с бърза и лесна рецепта за пукани люти чушки – префектната разядка за боб, яхнии и какво ли още не.
Бон апети!
Виж още една рецепта за пукани люти чушлета в буркан.
Знаете ли че, консумацията на храни, богати на витамин С, като люти чушки, могат да увеличат абсорбацията на желязо, което от своя страна повишава хемоглобина. В крайна сметка, хемоглобинът е вид протеин в червените кръвни клетки, които пък от своя страна пренасян кислорода в тялото ни.