НачалоЕкстериорБарбекю кътВреме е за барбекю на двора

Време е за барбекю на двора

Отново е това време на годината – отиваме в градината, и е време за барбекю на двора. Дали на газ или дървени въглища, всеки преценя сам за себе си!

Снимка: stock.adobe.com

Идеи за барбекю на двора?

Има много начини да се забавлявате около барбекюто, но все пак трябва и да сготвите нещо освен да се почерпите, така че вижте рецептата по-долу, от която ще ви се напълни устата със слюнка 🙂

Днес ще ви предложим ребра на барбекю на двора

Съставки и нужни продукти за ребра на барбекю:

За овкусяване

  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1 супена лъжица чили на прах
  • 2 ч. л. сол
  • 1 ч. л. смлян пипер
  • 1 ч. л. суха горчица
  • 1/2 ч. л. лук на прах
  • 5 фунта (2,27 кг) свински бейби ребра

Сос за барбекю

  • 1 ч. л. чили на прах
  • 1 ч. л. лук на прах
  • 1/2 ч. л. чесън на прах
  • 2 супени лъжици (28 г) масло
  • 3/4 чаша (180 мл) кетчуп
  • 3/4 чаша (180 мл) ябълково желе
  • 1/4 чаша (60 ml) ябълков оцет
  • 2 супени лъжици (30 мл) меласа
  • 1 супена лъжица (15 мл) дижонска горчица
  • 1 супена лъжица (15 ml) сос Worcestershire
  • Сос Табаско, на вкус
  • Сол и черен пипер

Подготовка на ребрата

Сухо разтриване

В купа смесете всички съставки. На работна повърхност използвайте хартиени кърпи, за да отлепите бялата кожа на гърба на ребрата. Поставете ребрата върху лист за печене и натрийте двете страни богато с подправките. Покрийте и охладете за най-малко 1 час или за една нощ.

Барбекюто трябва да е  загрято го до около 170°C. Като качите решетката на най-горното положение.

Увийте ребрата, по две наведнъж, в плътно алуминиево фолио. Прехвърлете на скарата печене. Печете по преценка.

Сос за барбекю

Междувременно в малка тенджера на средно силен огън смешете подправките в масло за 1 минута. Добавете останалите съставки, оставете да заври и оставете да къкри на слаб огън за около 5 минути или докато сосът стане сиропиран. Подправете със сол и черен пипер.

Загрейте предварително грила, като настроите температурата на средна степен. Намаслете решетката. Извадете ребрата от фолиото и ги запечете за 4 до 5 минути от всяка страна, като намажете с половината от барбекю соса. Сервирайте с останалия сос.

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца с плънка от аншоа

Рецепта за яйца с плънка от аншоа Продукти: 8 бр.яйца , 320 гр. майонеза, 2 чаени лъжички горчица, 8 малки рибки аншоа, 200 гр....

Идеи за озеленяване на двор и градина

Докато най-доброто време за...

Мусака от патладжани с ориз

Традиционно в гръцката кухня,...