Време е за барбекю на двора

Отново е това време на годината – отиваме в градината, и е време за барбекю на двора. Дали на газ или дървени въглища, всеки преценя сам за себе си!

Идеи за барбекю на двора?

Има много начини да се забавлявате около барбекюто, но все пак трябва и да сготвите нещо освен да се почерпите, така че вижте рецептата по-долу, от която ще ви се напълни устата със слюнка 🙂

Днес ще ви предложим ребра на барбекю на двора

Съставки и нужни продукти за ребра на барбекю:

За овкусяване

  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1 супена лъжица чили на прах
  • 2 ч. л. сол
  • 1 ч. л. смлян пипер
  • 1 ч. л. суха горчица
  • 1/2 ч. л. лук на прах
  • 5 фунта (2,27 кг) свински бейби ребра

Сос за барбекю

  • 1 ч. л. чили на прах
  • 1 ч. л. лук на прах
  • 1/2 ч. л. чесън на прах
  • 2 супени лъжици (28 г) масло
  • 3/4 чаша (180 мл) кетчуп
  • 3/4 чаша (180 мл) ябълково желе
  • 1/4 чаша (60 ml) ябълков оцет
  • 2 супени лъжици (30 мл) меласа
  • 1 супена лъжица (15 мл) дижонска горчица
  • 1 супена лъжица (15 ml) сос Worcestershire
  • Сос Табаско, на вкус
  • Сол и черен пипер

Подготовка на ребрата за барбекю на двора

барбекю на двора

Сухо разтриване

В купа смесете всички съставки. На работна повърхност използвайте хартиени кърпи, за да отлепите бялата кожа на гърба на ребрата. Поставете ребрата върху лист за печене и натрийте двете страни богато с подправките. Покрийте и охладете за най-малко 1 час или за една нощ.

Барбекюто трябва да е  загрято го до около 170°C. Като качите решетката на най-горното положение.

Увийте ребрата, по две наведнъж, в плътно алуминиево фолио. Прехвърлете на скарата печене. Печете по осмотрение.

Сос за барбекю

барбекю на двора

Междувременно в малка тенджера на средно силен огън омешете подправките в масло за 1 минута. Добавете останалите съставки, оставете да заври и оставете да къкри на слаб огън за около 5 минути или докато сосът стане сиропиран. Подправете със сол и черен пипер.

Алтернативно видео за приготвяне на ребра във фурна.

Загрейте предварително грила, като настроите температурате на средна степен. Намаслете решетката. Извадете ребрата от фолиото и ги запечете за 4 до 5 минути от всяка страна, като намажете с половината от барбекю соса. Сервирайте с останалия сос.

Подобни статии

Последни статии