Отново е това време на годината – отиваме в градината, и е време за барбекю на двора. Дали на газ или дървени въглища, всеки преценя сам за себе си!
Снимка: stock.adobe.com
Идеи за барбекю на двора?
Има много начини да се забавлявате около барбекюто, но все пак трябва и да сготвите нещо освен да се почерпите, така че вижте рецептата по-долу, от която ще ви се напълни устата със слюнка 🙂
Днес ще ви предложим ребра на барбекю на двора
Съставки и нужни продукти за ребра на барбекю:
За овкусяване
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 супена лъжица чили на прах
- 2 ч. л. сол
- 1 ч. л. смлян пипер
- 1 ч. л. суха горчица
- 1/2 ч. л. лук на прах
- 5 фунта (2,27 кг) свински бейби ребра
Сос за барбекю
- 1 ч. л. чили на прах
- 1 ч. л. лук на прах
- 1/2 ч. л. чесън на прах
- 2 супени лъжици (28 г) масло
- 3/4 чаша (180 мл) кетчуп
- 3/4 чаша (180 мл) ябълково желе
- 1/4 чаша (60 ml) ябълков оцет
- 2 супени лъжици (30 мл) меласа
- 1 супена лъжица (15 мл) дижонска горчица
- 1 супена лъжица (15 ml) сос Worcestershire
- Сос Табаско, на вкус
- Сол и черен пипер
Подготовка на ребрата
Сухо разтриване
В купа смесете всички съставки. На работна повърхност използвайте хартиени кърпи, за да отлепите бялата кожа на гърба на ребрата. Поставете ребрата върху лист за печене и натрийте двете страни богато с подправките. Покрийте и охладете за най-малко 1 час или за една нощ.
Барбекюто трябва да е загрято го до около 170°C. Като качите решетката на най-горното положение.
Увийте ребрата, по две наведнъж, в плътно алуминиево фолио. Прехвърлете на скарата печене. Печете по преценка.
Сос за барбекю
Междувременно в малка тенджера на средно силен огън смешете подправките в масло за 1 минута. Добавете останалите съставки, оставете да заври и оставете да къкри на слаб огън за около 5 минути или докато сосът стане сиропиран. Подправете със сол и черен пипер.
Загрейте предварително грила, като настроите температурата на средна степен. Намаслете решетката. Извадете ребрата от фолиото и ги запечете за 4 до 5 минути от всяка страна, като намажете с половината от барбекю соса. Сервирайте с останалия сос.