Пилешка пържола от бут

Крехкa пилешкa пържолa от бут, изпечена на фурна, едно ястие което отдавна си е пробило път и тепърва почва да се налага все повече. Характерно е с крехкото месо и отличиителния вкус при правилно подправяне.

Снимка: stock.adobe.com

Пилешка пържола от бут – продукти

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли – 4 бр, обезкостени
  • соев сос – 4 с.л.
  • мед – 1 с.л.
  • горчица – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1/2 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • кашкавал – 8 слайса

За да станат наистина крехки и сочни пилешки пържоли трябва  предварително да ги мариноваме и много леко на ги начукаме с чукче. Така те няма да са толкова дебели и ще се изпекат равномерно. Ако ги направим по-дебели, те няма да се изпекат равно и ще вероятно отвътре може да останат недопечени.

Овкусяване

В голям купа слагаме последователно соев сос, меда, горчицата  червения и черния пипер. Всичко това се разбърква добре за да се омешат съставките. Сол не използваме, понеже соевият сос има достатъчно в себе си.

Подреждаме пилешките пържоли в купа и ги смешваме така че марината да покрие всяка една пилешка пържола от бут.

Престояват около 30мин до 1 час, за да поемат хубаво подправките.

Нареждаме пържолите във тавичка и поставяме във предварително загрята фурната, след което печем а около 20минути или преценете с виличка. Ако се къса лесно месцето, значи са добре опечени.

По желание преди да извадите от фурната, можа да сложите тънки резени кашкавал и отново да върнете да добие лека коричка.

Да ви е вкусно! 🙂

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Варена риба с майонеза

Необходими продукти за варена риба с майонезаПродукти:500 гр.пъстърва, бяла или друга риба, черен пипер на зърна, 1 морков, 1 дафинов лист, майонеза...

Фаршировани яйца с гъби

Продукти за фаршировани яйца...

Омлет с агнешки дробчета

Необходими продукти за омлет...

Мусака от патладжани с ориз

Традиционно в гръцката кухня,...

Пушена риба с майонеза

Необходими продукти за пушена...