Пилешка Пържола от Бут

Крехкa пилешкa пържолa от бут, изпечена на фурна, едно ястие което отдавна си е пробило път и тепърва почва да се налага все повече. Характерно е с крехкото месо и отличинителния вкус при правилно подправяне.

Пилешка Пържола от Бут – продукти

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли – 4 бр, обезкостени
  • соев сос – 4 с.л.
  • мед – 1 с.л.
  • горчица – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1/2 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • кашкавал – 8 слайса

пилешка пържола от бут

За да станат наистина крехки и сочни пилешки пържоли трябва  предварително да ги мариноваме и много леко на ги начукаме с чукче. Така те няма да са толкова дебели и ще се изпекат равномерно. Ако ги напрвим по-дебели, те няма да се изпекат равно и ще вероятно отвътре може да останат недопечени.

След вече обработената пилешка пържола от бут, преминаваме овкусяването.

В голям купа слагаме последователно соев сос, меда, горчицата  червения и черния пипер. Всичко товва се разбърква добре за да се омешат съставките. Сол не използваме, понеже соевият сос има досатъчно в себе си.

Подреждаме пилешките пържоли в купа и ги омешваме така че марината да покрие всяка една пилешка пържола от бут.

Престояват около 30мин до 1 час, за да поемат хубаво подправките.

Нареждаме пържолите във тавичка и поставяме във предварително загрята фурната, след което печем а около 20минути или преценяте с виличка. Ако се къса лесно месцето, значи са добре опечени.

По желание преди да извадите от фурната, можа да сложите тънки резени кашкавал и отново да върнете да добие лека коричка.

Да ви е вкусно! 🙂

А ето и видео, ако предпочитате да гледате докато готвите.

Подобни статии

Последни статии