Крехкa пилешкa пържолa от бут, изпечена на фурна, едно ястие което отдавна си е пробило път и тепърва почва да се налага все повече. Характерно е с крехкото месо и отличиителния вкус при правилно подправяне.
Снимка: stock.adobe.com
Пилешка пържола от бут – продукти
Необходими Продукти
- пилешки пържоли – 4 бр, обезкостени
- соев сос – 4 с.л.
- мед – 1 с.л.
- горчица – 1 ч.л.
- черен пипер – 1/2 ч.л.
- червен пипер – 1 ч.л.
- кашкавал – 8 слайса
За да станат наистина крехки и сочни пилешки пържоли трябва предварително да ги мариноваме и много леко на ги начукаме с чукче. Така те няма да са толкова дебели и ще се изпекат равномерно. Ако ги направим по-дебели, те няма да се изпекат равно и ще вероятно отвътре може да останат недопечени.
Овкусяване
В голям купа слагаме последователно соев сос, меда, горчицата червения и черния пипер. Всичко това се разбърква добре за да се омешат съставките. Сол не използваме, понеже соевият сос има достатъчно в себе си.
Подреждаме пилешките пържоли в купа и ги смешваме така че марината да покрие всяка една пилешка пържола от бут.
Престояват около 30мин до 1 час, за да поемат хубаво подправките.
Нареждаме пържолите във тавичка и поставяме във предварително загрята фурната, след което печем а около 20минути или преценете с виличка. Ако се къса лесно месцето, значи са добре опечени.
По желание преди да извадите от фурната, можа да сложите тънки резени кашкавал и отново да върнете да добие лека коричка.
Да ви е вкусно! 🙂