Продукти за пилешко филе с майонеза
Продукти:
бяло месо от пиле (кокошка, пуйка и др.) 200 гр.,
майонеза 150—200 гр.,
копър или магданоз 1/2 връзка,
смлян черен пипер, сол.
За украсата:
- 1 лимон,
- 2 червени чушки,
- 2 домата,
- 3 корнишона,
- пера от пресен лук
Начин на приготвяне
- Пилешкото филе се сварява в подсолена вода.
- Когато изстине, месото се почиства от кожата.
- Накъсва се на продълговати ивици на дължина по желание.
- Накъсаното пилешко филе се смесва с майонезата, смления черен пипер и сока от половин лимон
- Добавя се и ситно нарязания копър / магданоз.
- Всичко се разбърква добре.
- Изсипвате в подходящ съд и сервирате.
- Прави се украса от тънки резенчета от лимон, червени чушки, кръгчета от корнишони, домати, зелени перца от пресен лук и т. н. в зависимост от желанието на домакинята и от наличните продукти.