Пилешко филе с майонеза

Продукти за пилешко филе с майонеза

Продукти:

бяло месо от пиле (кокошка, пуйка и др.) 200 гр.,

майонеза 150—200 гр.,

копър или магданоз 1/2 връзка,

смлян черен пипер, сол.

За украсата:

  • 1 лимон,
  • 2 червени чушки,
  • 2 домата,
  • 3 корнишона,
  • пера от пресен лук

Начин на приготвяне

  1. Пилешкото филе се сварява в подсолена вода.
  2. Когато изстине, месото се почиства от кожата.
  3. Накъсва се на продълговати ивици на дължина по желание.
  4. Накъсаното пилешко филе се смесва с майонезата, смления черен пипер и сока от половин лимон
  5. Добавя се и ситно нарязания копър / магданоз.
  6. Всичко се разбърква добре.
  7. Изсипвате в подходящ съд и сервирате.
  8. Прави се украса от тънки резенчета от лимон, червени чушки, кръгчета от корнишони, домати, зелени перца от пресен лук и т. н. в зависимост от желанието на домакинята и от наличните продукти.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Боб в тенджера под налягане

Как се прави боб в тенджера под налягане? Знам, че много от вас имат тенджера под налягане, но рядко ги използват. Така че в...

Яйца на очи с пилешки дробчета

Необходими продукти за яйца...

Вкусни орехови бисквити

Рецепта з орехови бисквити Продукти:...