Рецепта з орехови бисквити
Продукти:
- яйца 4 бр.,
- 3/4 чаена чаша масло,
- 1 и 1/4 чаена чаша брашно,
- 3 супени лъжици кристална захар,
- 1 чаена чаша пудра захар,
- 2/3 чаена чаша смлени орехови ядки,
- 1 ванилия,
- кора от лимон,
- мармалад
Как се правят
- Маслото се разбива със захарта до побеляване. Един по един се прибавят четирите жълтъка.
- Отделно се разбиват на сняг два белтъка и се прибавят към сместа. Добавят се лимоновата кора и пресятото брашно, като непрекъснато се разбърква.
- Сместа се изсипва в тава, покрита с намаслена хартия.
- Върху нея се разстила мармаладът, а върху него се изсипват другите два белтъка, разбити на сняг, към които са прибавени трите супени лъжици захар и смлените орехови ядки.
- След като се изпече и се охлади сладкишът се нарязва на формички.