НачалоКулинарни рецептиКак да сварим яйцата без да се напукат!

Как да сварим яйцата без да се напукат!

Омръзна ли ви да завършвате със напукани яйца всеки път, когато се опитате да ги сварите? Наближава Великден и днес сме събрали няколко подходящи съвета за това как да сварим яйцата без да се напукат. Само с малко грижа и внимание можете да се насладите на идеално сварени яйца, които са непокътнати и готови за консумация или боядисване.

Как да сварим яйцата без да се напукат

С годините по старите хора са „му хванали цаката“, но по-младите, на които тепърва им се налага да сварят перфектните великденски яйца без да се напукат и в последствие да боядисат може би ще им трябва някой друг съвет и хитринки.

  • преди да сложите яйцата да се варят, те трябва да не са били в хладилник и да са оставени на стайна температура за няколко часа;
  • яйцата, които ще варите се препоръчва да не са съвсем пресни, а поне на една седмица от снасянето им;
  • яйцата се слагат задължително в студена вода, като се пускат едно по едно в тенджерата за да не ги пукнете предварително;
  • задължително сложете няколко щипки сол при яйцата с водата;
  • варете яйцата в студена вода на силен огън, а когато водата кипне, намалете огъня до по-тих;
  • за твърдо сварени яйца се препоръчва да ги държите около 5-6 минути след кипване на водата.

Прочети всички трикове за това как да сварите яйцата без да се напукат в tami.bg.

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Майонеза с аншоа

Майонеза с аншоа - първи вариант Продукти: майонеза 400 гр., рибки аншоа (солена копърка или цаца) 7—8 бр., лук 1 глава, магданоз, оцет. Начин на...

Яйца с хайвер

Продукти за яйца с...

Как се прави шоколадов крем

Рецепта за шоколадов крем Продукти:...

Вкусни орехови бисквити

Рецепта з орехови бисквити Продукти: ...