Как да сварим яйцата без да се напукат!

Омръзна ли ви да завършвате със напукани яйца всеки път, когато се опитате да ги сварите? Наближава Великден и днес сме събрали няколко подходящи съвета за това как да сварим яйцата без да се напукат. Само с малко грижа и внимание можете да се насладите на идеално сварени яйца, които са непокътнати и готови за консумация или боядисване.

Как да сварим яйцата без да се напукат

С годините по старите хора са „му хванали цаката“, но по-младите, на които тепърва им се налага да сварят перфектните великденски яйца без да се напукат и в последствие да боядисат може би ще им трябва някой друг съвет и хитринки.

  • преди да сложите яйцата да се варят, те трябва да не са били в хладилник и да са оставени на стайна температура за няколко часа;
  • яйцата, които ще варите се препоръчва да не са съвсем пресни, а поне на една седмица от снасянето им;
  • яйцата се слагат задължително в студена вода, като се пускат едно по едно в тенджерата за да не ги пукнете предварително;
  • задължително сложете няколко щипки сол при яйцата с водата;
  • варете яйцата в студена вода на силен огън, а когато водата кипне, намалете огъня до по-тих;
  • за твърдо сварени яйца се препоръчва да ги държите около 5-6 минути след кипване на водата.

Прочети всички трикове за това как да сварите яйцата без да се напукат в tami.bg.

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Запеканка с яйца

Продукти за запеканка с яйца Продукти:6-7 броя яйца, 240 гр. шунка, картофи 500гр  кг, 3 супени лъжици краве масло, 3 супени лъжици бяло...

Гъбки от яйца

Продукти за гъбки от...