Омръзна ли ви да завършвате със напукани яйца всеки път, когато се опитате да ги сварите? Наближава Великден и днес сме събрали няколко подходящи съвета за това как да сварим яйцата без да се напукат. Само с малко грижа и внимание можете да се насладите на идеално сварени яйца, които са непокътнати и готови за консумация или боядисване.
Как да сварим яйцата без да се напукат
С годините по старите хора са „му хванали цаката“, но по-младите, на които тепърва им се налага да сварят перфектните великденски яйца без да се напукат и в последствие да боядисат може би ще им трябва някой друг съвет и хитринки.
- преди да сложите яйцата да се варят, те трябва да не са били в хладилник и да са оставени на стайна температура за няколко часа;
- яйцата, които ще варите се препоръчва да не са съвсем пресни, а поне на една седмица от снасянето им;
- яйцата се слагат задължително в студена вода, като се пускат едно по едно в тенджерата за да не ги пукнете предварително;
- задължително сложете няколко щипки сол при яйцата с водата;
- варете яйцата в студена вода на силен огън, а когато водата кипне, намалете огъня до по-тих;
- за твърдо сварени яйца се препоръчва да ги държите около 5-6 минути след кипване на водата.
Прочети всички трикове за това как да сварите яйцата без да се напукат в tami.bg.