НачалоКулинарни рецептиКак да сварим яйцата без да се напукат!

Как да сварим яйцата без да се напукат!

Омръзна ли ви да завършвате със напукани яйца всеки път, когато се опитате да ги сварите? Наближава Великден и днес сме събрали няколко подходящи съвета за това как да сварим яйцата без да се напукат. Само с малко грижа и внимание можете да се насладите на идеално сварени яйца, които са непокътнати и готови за консумация или боядисване.

Как да сварим яйцата без да се напукат

С годините по старите хора са “му хванали цаката”, но по-младите, на които тепърва им се налага да сварят перфектните великденски яйца без да се напукат и в последствие да боядисат може би ще им трябва някой друг съвет и хитринки.

  • преди да сложите яйцата да се варят, те трябва да не са били в хладилник и да са оставени на стайна температура за няколко часа;
  • яйцата, които ще варите се препоръчва да не са съвсем пресни, а поне на една седмица от снасянето им;
  • яйцата се слагат задължително в студена вода, като се пускат едно по едно в тенджерата за да не ги пукнете предварително;
  • задължително сложете няколко щипки сол при яйцата с водата;
  • варете яйцата в студена вода на силен огън, а когато водата кипне, намалете огъня до по-тих;
  • за твърдо сварени яйца се препоръчва да ги държите около 5-6 минути след кипване на водата.

Прочети всички трикове за това как да сварите яйцата без да се напукат в tami.bg.

Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Сладкиш с какао и орехи

Необходими продукти за сладкиш с какао и орехи Продукти: яйца 7 бр., брашно 3 чаени чаши, захар 1 чаена чаша, краве масло 3 супени...

Варени яйца върху ориз с домати

Необходими продукти за варени...

Подлучени яйца

Необходими продукти за подлучени...

Рецепта за снежни топки

Рецепта за правят снежни...

Рецепта за сладък яйчен сос

Необходими продукти за сладък...