НачалоКулинарни рецептиЯйца със сос тартар

Яйца със сос тартар

Рецепта за яйца със сос тартар

Продукти:

  • твърдо сварени яйца 12 бр.,
  • маслини 100 гр.,
  • магданоз 7—8 стръка,
  • малко сол. За сос тартар — майонеза 350 гр.,
  • горчица 1 супена лъжица,
  • бяло вино 2 супени лъжици,
  • смлян черен пипер,
  • стерилизирани краставички 3—4 бр.,
  • лук 1 малка глава,
  • 1 белтък от сварено яйце,
  • щипка сол.

Начин на приготвяне

  1. Сос тартар се приготвя по следния начин: към майонезата се прибавят ситно нарязаните краставички и настърганият на ренде белтък от яйцето.
  2. Лукът се настъргва на ренде и се смесва с майонезата.
  3. Изсипват се и бялото вино, горчицата, смленият черен пипер, солта. Всичко се разбърква добре.
    Отделно се сваряват твърдо 12 яйца.
  4. Потапят се още горещи в студена вода, обелват се и се нарязват на кръгчета.
  5. Подреждат се в плоска чиния, посоляват се и се заливат с приготвения сос тартар.
  6. Отгоре се украсяват с маслините, изчистени предварително от костилките и разрязани на две половинки, както и с листенца от магданоз.

Да ви е вкусно?

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Фаршировани яйца с риба

Фаршировани яйца с риба Продукти за една порция: едно яйце, 2 чаени лъжички сметана , 2 филийки от хляб, масло 1 супена лъжица, майонеза...

Пилешко филе с майонеза

Продукти за пилешко филе...

Котлети от яйца

Рецепта за Котлети от...

Яйца по панагюрски

Необходими продукти за яйца...