Рецепта за яйца със сос тартар
Продукти:
- твърдо сварени яйца 12 бр.,
- маслини 100 гр.,
- магданоз 7—8 стръка,
- малко сол. За сос тартар — майонеза 350 гр.,
- горчица 1 супена лъжица,
- бяло вино 2 супени лъжици,
- смлян черен пипер,
- стерилизирани краставички 3—4 бр.,
- лук 1 малка глава,
- 1 белтък от сварено яйце,
- щипка сол.
Начин на приготвяне
- Сос тартар се приготвя по следния начин: към майонезата се прибавят ситно нарязаните краставички и настърганият на ренде белтък от яйцето.
- Лукът се настъргва на ренде и се смесва с майонезата.
- Изсипват се и бялото вино, горчицата, смленият черен пипер, солта. Всичко се разбърква добре.
Отделно се сваряват твърдо 12 яйца. - Потапят се още горещи в студена вода, обелват се и се нарязват на кръгчета.
- Подреждат се в плоска чиния, посоляват се и се заливат с приготвения сос тартар.
- Отгоре се украсяват с маслините, изчистени предварително от костилките и разрязани на две половинки, както и с листенца от магданоз.
Да ви е вкусно?