НачалоКулинарни рецептиАламинутиЯйца Бенедикт оригинална рецепта

Яйца Бенедикт оригинална рецепта

Научете как да приготвите най-добрите яйца Бенедикт по оригинална рецепта с поширани яйца и холандски. Това е известно ястие е основна част от менютата в ресторантите за бързо хранене. Можете напълно да пресъздадете тази ресторантска класика у дома.

Какво са яйца по бенедиктински?

Яйца Бенедикт оригинална рецепта

Яйца Бенедикт по същество представляват сандвич за закуска. Можете да направите яйцата бенедикт по много начини, но оригиналната рецепта на класическото яйце бенедикт започва с препечена половина на английски мъфин, след това месо, което обикновено е канадски бекон, шунка или обикновен бекон. Това е покрито с поширано яйце, обилно покритие от холандски сос и завършено с поръсен лют червен пипер.

Всичко звучи фантастично и всяка стъпка е сравнително проста и можете удобно да приготвите яйца Бенедикт лесно у дома.

Съставки за яйца Бенедикт по оригилна рецепта

Яйца Бенедикт оригинална рецепта

  • Холандски сос – традиционният яйчен сос Бенедикт
  • Английски мъфини – 2 разполовени английски мъфина (или обикновенни, ако не можете да намерите английски)
  • Несолено масло
  • Канадски бекон или заместител от тънко настъргана шунка или хрупкав бекон
  • Яйца – използвайте яйца от клас А, пресните яйца са най-добри за запазване на формата им
  • Дестилиран бял оцет – добавя се към водата за поширане на яйца
  • Кайенски пипер, за гарниране
  • За гарниране – див лук или копър

Яйца Бенедикт оригинална рецепта

Как се правят яйца Бенедикт

  1. Направете сос Холандез: Следвайте инструкциите описани тук.
  2. Подготовка за поширани яйца: Поставете тенджера с вода на котлона за приготвяне на поширани яйца и я оставете да къкри.
  3. Сотирайте месото: В голям тиган задушете месото, докато се затопли и стане златисто, след което го прехвърлете в чиния и покрийте, за да се затопли.
  4. Препечени английски мъфини: Разтопете 2 ч. л. масло в същия тиган и добавете английските мъфини с разреза надолу. Препечете до златисто кафяво. Изключете котлона и оставете мъфините в тигана да се затоплят.
  5. Поширани яйца: след като водата едва заври, поширайте 4 яйца според нашата лесна рецепта за поширани яйца.
  6. Сглобяване: Поставете половинки английски мъфини върху чинии за сервиране, с разрязаната страна нагоре и отгоре с месото. Поставете яйцето върху месото.
  7. Полейте с холандския сос яйцата, поръсете отгоре с лют червен пипер и гарнирайте с див лук. Сервирайте докато е топло

Яйца Бенедикт оригинална рецепта

Вариации на яйца Бенедикт

Класически вариант: шунка, яйце и холандез
Калифорния: домати и авокадо, бекон във фритюрник, яйце и холандез
Официален вариант: пушена сьомга, авокадо, поширано яйце и холандез
За изискана вечеря: 3 бланширани стръка аспержи, поширано яйце, холандез

Вижте и как Гордън Рамзи прави Яйца по бенедиктински.

Често задавани въпроси

Яйцата Бенедикт френски ли са?
Хората предполагат, че яйцата Бенедикт са с френски произход, защото използват сос Холандез (популярен френски сос), но той всъщност произхожда от Ню Йорк, САЩ в хотел Waldorf, когато клиент поисква веднъж комбинацията като персонализирана поръчка и е толкова впечатлен, че чрез него те го добавят към менюто си.

Каква е разликата между флорентински и яйца бенедикт?
При яйцата по флорентински има слой сотиран спанак под пошираните яйца, но иначе и двете имат препечен английски мъфин и са гарнирани със холандез.

Кога да сервирате яйца Бенедикт?
Това обикновено е елемент от менюто за закуска или обяд.

Мога ли да заменя сос холандез?
Можете да сервирате пошираното яйце без холандез и просто да добавите малко сол, черен пипер и лют червен пипер. Можете също да опитате гарнитура със салса, пико де гайо или аджика.

Други вкусни ястия: Подправки за агнешко месо

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Омлет с портокали

Рецепта за омлет с портокали Продукти: яйца 6 сметана 50 гр., счукани бадеми (фъстъци) 2 супени лъжици, захар на пясък 1 супена лъжица, краве...

Фаршировани яйца с риба

Фаршировани яйца с риба Продукти...

Салата с целина и майонеза

Необходими продукти  за салата...

Яйца на очи върху шунка

Необходими продукти за яйца...

Яйца на очи върху гъби

Необходими продукти за яйца...