Яйца с магданоз

Продукти за яйца с магданоз

Продукти:

  • яйца 5 бр.,
  • краве масло 3 супени лъжици,
  • магданоз 1 връзка,
  • 1/2 лимон,
  • смлян черен пипер, сол.

За украсата:

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се варят 6-7 минути и се потопят се в студена вода за да се обелят по-добре.
  2. Режат на  половина по дължината им.
  3. Отделно се разбива кравето масло до побеляване.
  4. Изваждате жълтъците от яйцата и ги смачквате.
  5. Към маслото се прибавят смачканите жълтъци, магданоза на ряза на ситно, сок на половин лимон, черен пипер и сол на вкус.
  6. Всичко се разбърква добре и с получената смес се пълнят белтъците.
  7. Зелената салата се реже на дълги ленти се поставя на в подходяща чиния.
  8. Отгоре се подреждат напълнените белтъци.
  9. Червените репички се разрязват на тънки кръгчета.
  10. Аранжират се върху ястието.
  11. Зелената салата може да се замени с мариновани червени чушки или друг подходящ продукт.

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Салата с целина и майонеза

Необходими продукти  за салата с целина и майонеза Продукти:100 гр. майонеза, една  голяма глава целина, орехови ядки 2 супени лъжици, 1 чаена лъжичка...

Яйца на очи с пикантна заливка

Необходими продукти за яйца...

Яйца на очи върху гъби

Необходими продукти за яйца...

Омлет с гъби и шунка

Необходими продукти за омлет...