Продукти за яйца с магданоз
Продукти:
- яйца 5 бр.,
- краве масло 3 супени лъжици,
- магданоз 1 връзка,
- 1/2 лимон,
- смлян черен пипер, сол.
За украсата:
- зелена салата,
- репички
Начин на приготвяне
- Яйцата се варят 6-7 минути и се потопят се в студена вода за да се обелят по-добре.
- Режат на половина по дължината им.
- Отделно се разбива кравето масло до побеляване.
- Изваждате жълтъците от яйцата и ги смачквате.
- Към маслото се прибавят смачканите жълтъци, магданоза на ряза на ситно, сок на половин лимон, черен пипер и сол на вкус.
- Всичко се разбърква добре и с получената смес се пълнят белтъците.
- Зелената салата се реже на дълги ленти се поставя на в подходяща чиния.
- Отгоре се подреждат напълнените белтъци.
- Червените репички се разрязват на тънки кръгчета.
- Аранжират се върху ястието.
- Зелената салата може да се замени с мариновани червени чушки или друг подходящ продукт.
Да ви е сладко!