Яйца с магданоз

Продукти за яйца с магданоз

Продукти:

  • яйца 5 бр.,
  • краве масло 3 супени лъжици,
  • магданоз 1 връзка,
  • 1/2 лимон,
  • смлян черен пипер, сол.

За украсата:

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се варят 6-7 минути и се потопят се в студена вода за да се обелят по-добре.
  2. Режат на  половина по дължината им.
  3. Отделно се разбива кравето масло до побеляване.
  4. Изваждате жълтъците от яйцата и ги смачквате.
  5. Към маслото се прибавят смачканите жълтъци, магданоза на ряза на ситно, сок на половин лимон, черен пипер и сол на вкус.
  6. Всичко се разбърква добре и с получената смес се пълнят белтъците.
  7. Зелената салата се реже на дълги ленти се поставя на в подходяща чиния.
  8. Отгоре се подреждат напълнените белтъци.
  9. Червените репички се разрязват на тънки кръгчета.
  10. Аранжират се върху ястието.
  11. Зелената салата може да се замени с мариновани червени чушки или друг подходящ продукт.

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Домашна майонеза

Лесната домашна майонеза е свежа и здравословна за приготвяне у дома. Само с няколко съставки можете да направите този универсален сос, който да използвате...

Омлет с домати и чушки

Необходими продукти за омлетаСъставки...

Салата с яйца и пресен чесън

Небходими продукти за салата...

Запечени яйца на очи

Необходими продукти за запечени...