Жълт крем с пресни плодове

Рецепта за жълт крем с пресни плодове

Продукти:

  • сурови жълтъци 4 бр.,
  • пресни плодове (ягоди, череши, вишни и др.)
  • 500 гр.,
  • захар 1 чаена чаша,
  • брашно 2 супени лъжици,
  • 1 ванилия или кората на 1 лимон.

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се разбиват заедно с ванилията или с настъргана на ренде кора от лимон.
  2. Брашното се разтваря в малко студено мляко (вода).
  3. Останалото прясно мляко заедно със захарта се слага на огъня да кипне.
  4. Към него се прибавя размитото брашно и се бърка непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
  5. След като се свали от огъня, се прибавят разбитите жълтъци и кремът се разбърква отново.
  6. Плодовете се измиват, очистват се от дръжките и костилките.
  7. В стъклени чаши или купички се поставят по 5—6 ягоди или по десетина череши или вишни и плодовете се заливат с готовия крем.
  8. Преди да се сервира, добре е кремът да престои известно време в хладилника, за да се охлади
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Фаршировани яйца с грах

Продукти за фаршировани яйца с грах Продукти:100 гр. шунка, 2 сурови жълтъка, 5 броя яйца., стерилизиран грах 1 буркан, краве масло 30 гр., оливия...