НачалоКулинарни рецептиСладки и десертиМорковена торта с маскарпоне за ценители

Морковена торта с маскарпоне за ценители

Морковена торта с маскарпоне – сладко предложение за празници и делници. Тази торта, освен че включва здравословен компонент като моркова, е изключително вкусна и подходяща за направа като десерт за предстоящата Нова година.

Морковена торта с маскарпоне

Тортата с тези два главни компонента, може да се приготви и с крема сирене, като заместител на маскарпоне. Пробвали сме и двата вариант и се получава чудесно. В крайна сметка маскарпонето е също вид кремообразно сирене, така че вкусовете са много сходни.

Продукти за морковена торта с маскарпоне

  • 2 чаши настъргани моркови;
  • 4 яйца;
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар;
  • 2 ч.ч. брашно;
  • 2 чаши нарязани орехи;
  • 1 чаша растителна мазнина (олио);
  • 1 ч.л. бакпулвер;
  • 1 ч.л. сода бикарбонат;
  • 1 ч.ч. канела;
  • 1/2 ч.л. мускатен орех;
  • 1 ч.л. ванилия.
  • 1 ч.л. сол.

Съставки за крема на тортата

  • 450 гр. маскарпоне или крема сирене;
  • 1/2 ч.ч.  захар;
  • 1 ч.л. ванилия.

Как се прави морковена торта с маскарпоне

морковена торта с маскарпоне

 

Първо се правят блатовете, като се настъргват морковите, около 2 ч.ч. моркови. В купа слагате яйцата и сухите съставки, пресятото брашно, канела, сол, бакпулвер, сода и мускатен орех.

В друга купа слагате олиото и захарта и ги разбивате докато захарта се разтвори. Започвате да добавяте по малко половината от брашното докато поеме цялото. Добавяте и яйчената смес заедно с останалата половина от брашното.

Разбърквате всичко това добре, докато се получи консистенция като за кекс. Към така получената смес добавяте и нарязаните (или смлени) орехи.

От така получената смес, печете два блата във фурна на 160-170 градуса и периодично забивате клечка за зъби. Когато клечката е суха след изваждане, блатът е готов.

За приготвяне на крема използвате описаните съставки по-горе. Правили сме тази рецепта както с маскарпоне, така и с крема сирене, марки няма да споменаваме, но това е по ваш избор. Ше се получи и в двата случая.

Рабивате сиренето с ванилията и захарта до готовност на консистенция, което може лесно да се нанася, без видими бучки.

Останалото е чисто и просто слепване на блатовете, нанасяне на горния слой маскарпоне и декорация по ваш избор. В случая, използваме истински малък морков за по-голям ефект, но ви може да декорирате по ваш вкус и идея.

Успех и весели празници!

Сега сте готови да се насладите на вкуса и аромата на вашата домашна морковена торта с маскарпоне навръх празника. Това сладко изкушение е перфектното допълнение към вашето следобедно кафе или за специално събитие със семейство и близки.

Прегледайте и другите ни рецепти за сладки и десерти тук.

Не пропускайте и сладкото ни предложение за тиквеник с готови кори.

Здравно предложение: Въпреки че сладкиши са любими на всички, не забравяйте да следите добрия си холестерол.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Лесен крем карамел

Необходими продукти за Лесен Крем Карамел Продукти: яйца 5 бр., прясно мляко 1/2 л, захар 1 чаена чаша. Как се прави лесен крем карамел? В...

Печена тиква

Печена тиква - освен...

Как се прави Шоколадов крем

Рецепта за шоколадов крем Продукти:...

Как се прави Шоколадов Пудинг

Необходими продукти за Шоколадов...