НачалоКулинарни рецептиСладки и десертиМорковена торта с маскарпоне за ценители

Морковена торта с маскарпоне за ценители

Морковена торта с маскарпоне – сладко предложение за празници и делници. Тази торта, освен че включва здравословен компонент като моркова, е изключително вкусна и подходяща за направа като десерт за предстоящата Нова година.

Морковена торта с маскарпоне

Тортата с тези два главни компонента, може да се приготви и с крема сирене, като заместител на маскарпоне. Пробвали сме и двата вариант и се получава чудесно. В крайна сметка маскарпонето е също вид кремообразно сирене, така че вкусовете са много сходни.

Продукти за морковена торта с маскарпоне

  • 2 чаши настъргани моркови;
  • 4 яйца;
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар;
  • 2 ч.ч. брашно;
  • 2 чаши нарязани орехи;
  • 1 чаша растителна мазнина (олио);
  • 1 ч.л. бакпулвер;
  • 1 ч.л. сода бикарбонат;
  • 1 ч.ч. канела;
  • 1/2 ч.л. мускатен орех;
  • 1 ч.л. ванилия.
  • 1 ч.л. сол.

Съставки за крема на тортата

  • 450 гр. маскарпоне или крема сирене;
  • 1/2 ч.ч.  захар;
  • 1 ч.л. ванилия.

Как се прави морковена торта с маскарпоне

морковена торта с маскарпоне

 

Първо се правят блатовете, като се настъргват морковите, около 2 ч.ч. моркови. В купа слагате яйцата и сухите съставки, пресятото брашно, канела, сол, бакпулвер, сода и мускатен орех.

В друга купа слагате олиото и захарта и ги разбивате докато захарта се разтвори. Започвате да добавяте по малко половината от брашното докато поеме цялото. Добавяте и яйчената смес заедно с останалата половина от брашното.

Разбърквате всичко това добре, докато се получи консистенция като за кекс. Към така получената смес добавяте и нарязаните (или смлени) орехи.

От така получената смес, печете два блата във фурна на 160-170 градуса и периодично забивате клечка за зъби. Когато клечката е суха след изваждане, блатът е готов.

За приготвяне на крема използвате описаните съставки по-горе. Правили сме тази рецепта както с маскарпоне, така и с крема сирене, марки няма да споменаваме, но това е по ваш избор. Ше се получи и в двата случая.

Рабивате сиренето с ванилията и захарта до готовност на консистенция, което може лесно да се нанася, без видими бучки.

Останалото е чисто и просто слепване на блатовете, нанасяне на горния слой маскарпоне и декорация по ваш избор. В случая, използваме истински малък морков за по-голям ефект, но ви може да декорирате по ваш вкус и идея.

Успех и весели празници!

Сега сте готови да се насладите на вкуса и аромата на вашата домашна морковена торта с маскарпоне навръх празника. Това сладко изкушение е перфектното допълнение към вашето следобедно кафе или за специално събитие със семейство и близки.

Прегледайте и другите ни рецепти за сладки и десерти тук.

Не пропускайте и сладкото ни предложение за тиквеник с готови кори.

Здравно предложение: Въпреки че сладкиши са любими на всички, не забравяйте да следите добрия си холестерол.

Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Тиквеник с готови кори

Оригинална рецепта за тиквеник с готови кори от прясна и сурово настъргана тиква. Да направите тиквеник за Бъдни вечер е нещо, което много от...

Рецепта за Пълнена целувка

Необходими придукти за пълнена...

Печена тиква

Печена тиква - освен...

Пандишпанено руло от яйца

Как се прави Пандишпанено...

Как се прави Шоколадов крем

Рецепта за шоколадов крем Продукти:...

Рецепта за баварски крем

Баварски крем Продукти: яйца...